Connect with us
Liviu Dragnea s-a prezentat marți la sediul ÎCCJ, la un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Știri

Liviu Dragnea, la ÎCCJ: Nou termen în dosarul de abuz în serviciu – 28 martie

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a venit la sediul ÎCCJ marți dimineața, pentru un nou termen în dosarul de abuz în serviciu.

Update, ora 10.12: Procesul lui Dragnea a fost amânat până pe 28 martie. La ieșirea din sala de judecată, el s-a declarat nevinovat și că dosarul se bazează pe mărturii neadevărate. Între timp, patru dintre inculpații din dosar și-au recunoscut vinovăția.

Știre inițială

El le-a transmis jurnaliștilor că va da declarații după judecarea acestui termen. Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual. În cadrul acestui dosar este inculpată și fosta sa soție, Bombonica Prodana, dar și angajați ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit marţi la instanţa supremă, unde se judecă un nou termen în dosarul de abuz în serviciu în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Citește și: Liviu Dragnea cere adoptarea cât mai rapidă a OUG 14

După primul termen de judecată, Liviu Dragnea spunea că nu va alege procedura simplificată de judecare a cauzei, care implică recunoaşterea integrală a faptelor de care este acuzat şi care i-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepsei. Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016.

Al doilea dosar pentru Liviu Dragnea

Dragnea mai are la activ o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. El  a fost acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Recent, social-democratul a depus o contestaţie la executare în dosarul Referendumul.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top