Connect with us
Când va fi înmormântată Draga Olteanu Matei. Și-a dorit să fie alături pe vecie de soțul ei

Locale

Când va fi înmormântată Draga Olteanu Matei. Și-a dorit să fie alături pe vecie de soțul ei

Înmormântare Draga Olteanu Matei. Marea actriță a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a murit la Iași, pe patul de spital unde fusese internată în urmă cu o săptămână, din cauza unei hemoragii interne. Actrița s-a stins la vârsta de 87 de ani. În luna octombrie împlinise anii și era împăcată cu toată viața ei. Înmormântarea celei care a fost Draga Olteanu Matei va avea loc duminică, 22 noiembrie, în orașul Piatra Neamț, unde actrița și-a petrecut ultimii ani de viață.

Când va fi înmormântată Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată alături de soțul ei, în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. Joi, 19 noiembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi adus de la Iași și va fi depus la Cinematograful „Mon Amour” din Piatra Neamţ.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”, situată pe platoul de la Curtea Domnească. Draga va fi înmormântată în Cimitirul „Eternitatea”, acolo unde este și soțul ei.

Draga și medicul Ion Matei au avut o căsnicie exemplară. Au stat 44 de ani împreună până când moartea i-a despărțit. În 2014, soțul actriței se stingea, lăsând-o pe aceasta extrem de tristă. Draga Olteanu Matei spunea atunci că ar fi preferat să moară și ea, odată cu el, pentru că durerea era prea greu de suportat.

Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a avut un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

Draga Olteanu Matei a avut o carieră strălucitoare

A făcut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

Săptămâna trecută, Draga a ajuns de urgență la spital. Făcuse o hemoragie internă, iar medicii de la Piatra Neamț au decis transferul la Iași, la Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie. Starea ei era sensibilă, dar medicii erau încrezători. Din păcate, corpul marii actrițe a cedat în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie.

Dumnezeu să o aibă în paza Sa!

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top