Connect with us
Incendiu major la spitalul din Sinaia. Se aflau acolo peste 35 de pacienți, printre care și un nou-născut

Locale

Incendiu major la spitalul din Sinaia. Se aflau acolo peste 35 de pacienți, printre care și un nou-născut

În cursul zilei de miercuri, la spitalul din Sinaia a izbucnit un incendiu de proporții la subsolul clădirii. În acel moment, în unitatea medicală se aflau internate 38 de persoane, dintre care 34 au reușit să fie evacuate. Potrivit administratorului public al oraşului, doar patru dintre acestea au rămas înăuntru spitalului.

Incendiu major la spitalul din Sinaia. Se aflau acolo peste 35 de pacienți, printre care și un nou-născut

Printre cei aflați în continuare în spital se numără și o persoană care în momentul declanșării incendiului era chiar în blocul operator pentru o intervenție chirurgicală dificilă. Totodată, un pacient era la terapie intensivă, în vreme ce altul era anesteziat pentru efectuarea unei endoscopii. De altfel, și o mamă și nou-născutul ei s-au aflat în incintă la momentul izbucnirii incendiului, precum și alte 6 persoane care nu se puteau deplasa fără ajutor.

În ceea ce privește pacienții evacuați, doi dintre aceștia au fost transportați cu ambulanţele la un spital din Ploieşti, transferul lor fiind programat dinaintea tragediei. În plus, au fost activate protocoalele în vederea menţinerii lanţului de frig pentru banca de sânge şi plasma, prin transfer de la spitalul din Sinaia către Spitalul Azuga, cea mai apropiată unitate sanitară.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul s-a manifestat la subsolul unei anexe, la stația de oxigen, iar la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri care, în momentul de față, au reușit să stingă focul. A fost demarată o anchetă și autoritățile urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs incendiul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top