Connect with us
Mai multe localități din Ilfov urmează să intre în carantină de sâmbătă. Ce măsuri vor fi aplicate

Locale

Mai multe localități din Ilfov urmează să intre în carantină de sâmbătă. Ce măsuri vor fi aplicate

Situația din România este tot mai grea pe zi ce trece. Cazurile noi de infectare sunt tot mai multe și nu sunt semne că numărul ar scădea ci, din contă, se menține pe un trend ascendent. Spitalele au ajuns la capacitate maximă, motiv pentru care autoritățile adoptă cele mai stricte măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Acolo unde lucrurile scapă de sub control, se impune carantina totală. La fel urmează să se întâmple și în mai multe localități din Ilfov.

Carantină totală în Ilfov

Situația este tot mai grea, motiv pentru care s-a decis carantinarea mai multor localități din Ilfov. Astfel, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare a mai multor localități din apropierea Capitalei.

Este vorba despre localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni, unde rata de incidență a crescut considerabil în ultimele 14 zile, ceea ce a dus la limitarea activităților oamenilor. Decizia ar urma să se aplice de sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 22.00, potrivit propunerii avizate de INSP.

Astfel, oamenii nu vor mai putea ieși din case decât pentru un motiv bine întemeiat, în baza unei declarații pe propria răspundere care să ateste scopul deplasării. Mai multe măsuri vor fi anunțate de autoritățile responsabile, atunci când va fi adoptată măsura carantinării.

Raed Arafat a semnat ordinul pentru intrarea în carantină a localităților Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov. Carantina a intrat deja în vigoare de seara trecută, de la ora 22.00. Chiajna a ajuns la o incidență de 10,31 a, iar în Bragadiru s-a identificat o rată de infectare de 9,48 cazuri la mie.

De asemenea, localitatea Ciorogârla din Ilfov se află în carantină, iar măsura urmează să expire pe 26 noiembrie. La fel se întâmplă și în comunele Clinceni şi Berceni. Cele două au intrat în carantină de joi, 19 noiembrie, după ce rata de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Mai exact, în Berceni, rata de infectare din ultimele două săptămâni a ajuns la data de 18.11.2020 la valoarea de 10,11/1.000 locuitori. În cazul comunei Ciorogârla, rata de infectare din ultimele 14 zile ajunsese la 10,03/1.000 locuitori.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top