Connect with us
Masca de protecție, obligatorie în acest oraș! Riscați amenzi usturătoare

Locale

Masca de protecție, obligatorie în acest oraș! Riscați amenzi usturătoare

Iohannis a anunțat că de la 15 mai, ar putea fi ridicată starea de urgență. Dacă situația României evoluează, măsurile de protecție ar putea fi relaxate. Astfel, oamenii se vor putea deplasa fără declarație pe propria răspundere. Cu toate acestea, românii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise. Masca de protecție a devenit deja obligatorie și în Timișoara. Această măsură a fost stabilită de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara.

Masca de protecție, obligatorie în acest oraș! Riscați amenzi usturătoare

Primarul Nicolae Robu a făcut anunțul Timișorenilor miercuri, 22 aprilie. Inițial, acesta a declarat obligatorie și purtarea mănușilor chirugicale. Dacă se va dovedi grea procurarea lor, autoritățile vor reveni asupra acestui subiect și-l vor reanaliza.

„Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara, în deliberare, a hotărât, marţi, că, începând de miercuri, pe teritoriul municipiului Timişoara se instituie obligativitatea de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul.”, a scris Nicolae Robu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul a declarat că nerespectarea acestei măsuri va duce la amendarea celor în cauză. Amenzile vor fi cuprinse între 500 și 1.500 lei, în baza articolului 29 din Legea 61/1991, care prevede că este contravenție: „nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente în caz de calamități naturale sau alte pericole publice”.

Există, totuși, o perioadă de grație. Timp de 3 zile, locuitorii nu vor fi amendați. În acest timp, cu toții ar trebui să fie informați cu privire la noua măsură adoptată.

Potrivit ultimei raportări de marţi a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Timiş sunt confirmate 389 de cazuri de infecţie cu COVID-19.

Conform Prefecturii Timiş, în judeţ sunt, în prezent, 532 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 280 de persoane carantinate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top