Connect with us
Purtarea obligatorie a măștilor, impusă într-un alt oraș din România. Măsuri drastice

Locale

Purtarea obligatorie a măștilor, impusă într-un alt oraș din România

Masca de protecție a devenit deja obligatorie în mai multe orașe din România. Această măsură a fost adoptată marți, 22 aprilie, și de Municipiul Blaj. Iohannis a anunțat că de la 15 mai, ar putea fi ridicată starea de urgență. Măsurile vor fi relaxate, iar oamenii se vor putea deplasa fără declarație pe propria răspundere. Cu toate acestea, purtarea obligatorie a măștilor în spațiile publice închise va fi valabilă pentru toți cetățenii.

Purtarea obligatorie a măștilor, impusă într-un alt oraș din România. Măsuri drastice

Municipiul Blaj a adoptat această măsură în vederea prevenirii reducerii riscului epidemiologie de transmitere a virusului SARS-Cov-2 . Ea va intra în vigoare din data de 27 aprilie și a fost anunțată printr-un comunicat al autorităților locale. În acest timp, toți cetățenii vor fi înștiințați cu privire la hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj. În lipsa măștii de protecție clasice, se acceptă și alte improvizații care să asigure o oarecare protecție.

„Se instituie obligativitatea persoanelor de a îşi acoperi faţa (nas, gură) cu mască sanitară de protecţie sau mască improvizată sau alte materiale de protecţie (eşarfe, baticuri) de unică folosinţă sau reutilizabile, în mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară activităţi sociale, comerciale, de prestări servicii sau relaţii cu publicul.”, arată comunicatul.

Nerespectarea acestei măsuri va duce la sancționarea celor în cauză. Ei vor primi fie un avertisment, fie amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

Conform comunicatului, aceste măsuri vor fi adoptate și de agenții economici cu activităţi industriale de producţie. Aceștia le vor adapta în funcție de nevoile lor, pentru spaţiile proprii unde îşi desfăşoară activitatea, birouri sau hale.

De asemenea, sursa citată a declarat și faptul că  rin Ordinul Ministrului Sănătăţii, Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top