Connect with us
Se construiește un nou spital! Anunțul lui Marcel Vela

Locale

Se construiește un nou spital! Anunțul lui Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunțat construirea unui nou spital al MAI, după ce un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, informează Agrepres. Spitalul nou va avea chiar și o bancă de plasmă unde angajații MAI care au fost infectați cu noul virus vor putea să doneze.

Unde va fi noul spital MAI. Marcel Vela a făcut anunțul

Vela a anunțat că Ministerul afacerilor Interne intenționează să ridice un nou spital  cât mai curând. Vestea bună este că în incinta acestuia se va găsi și un centru de transfunzii și o bancă de plasmă, unde toți angajații MAI care au avut Covid-19 vor putea dona sânge pentru bolnavi. Din ianuarie 2021 urmează să se efectueze studiul de fezabilitate pentru ca ulterior să înceapă lucrările.

„Planul de dezvoltare a sistemului medical al Ministerului Afacerilor Interne are ca obiectiv final realizarea unui nou spital. Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie, prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului. Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi centrul de transfuzii, care va avea în viitor şi o bancă de plasmă”, a declarat Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.

Ministrul Marcel Vela a mai ținut să sublinieze că pacienții care vor avea nevoie de plasmă de la persoane care au fost infectate vor putea beneficia de transfunzii, în limita posibilității. La acest spital vor dona plasmă angajații Ministerului Afacerilor Interne care au fost infectați și s-au vindecat. În mod evident, aceștia trebuie să îndeplinească și condițiile medicale care se cer în cazul donării de plasmă. Planul de dezvoltare pe mai multe etape a fost deja făcut alături de conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr, Dimitrie Gerota’.

„Am gândit, împreună cu conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr, Dimitrie Gerota’, un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui Punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. În acest punct, vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut COVID-19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care evident îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă”, a afirmat Marcel Vela.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top