Connect with us
Nicolae Ceaușescu se temea de cifra 7. Decizia care a șocat pe toată lumea

Știri

Nicolae Ceaușescu se temea de cifra 7. Decizia care a șocat pe toată lumea

Nicolae Ceaușescu se temea de cifra 7. Liderul comunist și soția lui au ținut paginile ziarelor și după trecerea în neființă. S-au scris și s-au spus multe despre viața lor, încât am putea crede că nimic nu a rămas nedescoperit. Ei bine, ar mai fi ceva. Puțini sunt cei care știu că Ceaușescu era superstițios și avea o teamă față de cifra 7.

Nicolae Ceaușescu și cifra 7

Nicolae Ceaușescu a fost o figură emblematică a regimului comunist,  un dictator despre care nimeni nu îndrăznea să vorbească. După moartea lui, tot ce a făcut în timpul vieții a fost scos la iveală, dezbătut și comentat până în prezent. Se știu multe despre el, despre cei îi plăcea și ce nu îi plăcea să facă, însă puțini știu de ce se temea.

Una dintre temerile despre care nu știe multă lume este teama de cifra 7. Se spune că Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, se temeau foarte tare de farmece, erau superstițioși și apelau destul de des la serviciile vrăjitoarelor.

Teama de cifra 7 l-a determinat chiar să amâne data la care era programată înmormântarea mamei sale, Alexandrina.

Fostul lider comunist a refuzat să își înmormânteze mama, pe Alexandrina, în ziua de 7 iulie 1977. Inițial, Ceaușescu a vrut să organizeze funeraliile pe data de 7 iulie 1977, însă după ce s-a consultat cu bătrânii din Scornicești, a schimbat data înmormântării.

Se spune că sătenii i-ar fi spus lui Nicolae Ceaușescu că nu este bine să își îngroape mama într-o zi a cărei date are o cifră care se repetă. Era vorba despre 07.07.1977 – considerată o dată fatidică. La auzul acestor sfaturi, dictatorul s-a sucit pe loc și a decis să amâne înmormântarea celei care i-a dat naștere.

El și-a îngropat mama după obiceiurile creștine, iar la înmormântare a plâns ca un copil, spre surprinderea celor din jur care nu îl mai văzuseră în această ipostază.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top