Connect with us
Gabriel Oprea, explicatii dupa ce DNA a cerut urmarirea penala pe numele sau

Știri

Oprea se declara nevinovat de moartea politistului Gigina: „DNA uita ca a cazut intr-o groapa”

Oprea contesta exprimarea procurorilor potrivit carora, folosindu-se de functia sa, ar fi „impus” o viteza mare de deplasare. „Cum am impus? La ce anume se refera procurorii? Ce anume am facut pentru a ”impune”? Exista un ordin, o solicitare verbala, ceva? Exista o proba anume sau este vorba doar despre o speculatie a procurorilor”?”, scrie el.
Gabriel Oprea afirma, in apararea sa, ca se afla in timpul serviciului in momentul in care a avut loc accidentul. „NU VENEAM NICI DE LA RESTAURANT, NICI DE LA VREO INTALNIRE PRIVATA SI NICI NU ERAM INSOTIT de altcineva in afara de sofer si aghiotant. Veneam de la una din institutiile statului aflata in stranse relatii de colaborare cu Ministerul, adica de la Serviciul Roman de Informatii”, spune Oprea.

El contesta si acuzatia ca numarul sau de deplasari era mare, afirmand ca avea doar 4 sau 5 drumuri pe zi, in conditiile in care el trebuia sa se deplaseze catre alte institutii.

„Este absolut normal. Nici presedintele, nici premierul nu vin la Minister, ci ministrul se deplaseaza la Cotroceni sau la Victoria pentru astfel de intalniri. Nu mai pun in calcul numeroase alte actiuni la care, in calitate de vicepremier si ministru de interne trebuia sa particip. Si nu mai pun in calcul nici faptul ca un timp destul de indelungat am asigurat coordonarea activitatii Guvernului (fie ca premier interimar, fie ca vicepremier)”, spune Oprea.

Gabriel Oprea mai afirma ca nu a determinat insotirea sa de catre un dispozitiv al Politiei, aceasta fiind procedura normala, si nici nu a determinat prezenta lui Bogdan Gigina in dispozitiv, asa cum acuza DNA.
„Ar fi oricum imposibil ca ministrul, in loc sa se ocupe de alte probleme, sa stea sa planifice in detaliu cele ”5 deplasari” zilnice pe care le invoca DNA”, explica Oprea.

Oprea: „DNA nu mentioneaza faptul ca moartea lui Bogdan Gigina a survenit dupa ce a cazut intr-o groapa in carosabil”

„Pe tot traseul din seara respectiva, masina in care ma aflam nu a depasit viteza maxima legala, fapt documentat, iar acest lucru este cu siguranta cunoscut de catre procurori. Cum as fi impus o anumita viteza politistilor de la Rutiera, de vreme ce nici macar soferului masinii in care ma aflam nu i-am cerut sa mearga mai repede? (…) Surprinzator (oare?), DNA uita ceva esential. Bogdan Gigina nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens. A cazut cu motocicleta intr-o groapa imensa din carosabil. Aici nu e vorba doar despre viteza sau ploaie, ci despre un element esential pe care procurorii il ignora cu buna stiinta. IN COMUNICATUL DNA NU EXISTA ABSOLUT NICIO REFERIRE LA GROAPA DIN CAROSABIL. Ca si cand aceasta nici nu ar fi existat”, scrie Oprea.

Fostul vicepremier se intreaba daca lucrarile ar fi fost semnalizate „oare Bogdan Gigina – chiar si ruland cu 84 km/h – ar fi murit?”.

„Dragi prieteni, nu este un moment usor pentru mine. Dar stiu ca sunt nevinovat. Astept sa vad tot dosarul si tot ceea ce pot spune acum este ca voi utiliza, ca de fiecare data, parghiile legale pentru a arata ca spusele procurorilor nu au nicio baza reala”, mai spune Oprea.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat joi procurorului general sa trimita Senatului cerere pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge astfel pentru a treia oara la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitari DNA de urmarire penala, de data aceasta pentru ucidere din culpa, dupa ce, in februarie, Senatul a aprobat doua cereri de urmarire penala pentru abuz in serviciu, in cazul limuzinei DIPI si in cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.

Potrivit procurorilor, in perioada in care a fost ministru de Interne, Oprea a fost insotit de echipaje ale Politiei Rutiere „in cvasitotalitatea deplasarilor”, incluzand deplasarile zilnice la sediul ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant si cand mergea acasa.

Oprea realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, in timp ce premierul a avut 814 deplasari, iar presedintele a avut 580 de deplasari.

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top