Connect with us
Lista miniștrilor guvern Sorin Grindeanu

Politic

Lista miniștrilor din guvernul Sorin Grindeanu a fost DEFINITIVATĂ de Liviu Dragnea

Lista miniștrilor guvern Sorin Grindeanu. Liviu Dragnea și echipa PSD au definitivat lista finală a miniștrilor din cabinetul guvernului Liviu Dragnea. Acesta a declarat într-o emisiune la România TV cine vor fi noii miniștri din guvernul Grindeanu.

Guvernul Grindeanu – Lista miniștri

“Lista (miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu-n.r.) este completă. Acum am terminat discuţia cu domnul Sorin Grindeanu. (…) Colegii de la ALDE astăzi au terminat discuţiile. Mâine o să ni le transmită. Patru ministere revin ALDE. (…) Vor fi 8 femei în guvern”, a declarat Dragnea, la RTV.

Dragnea a afirmat că lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu urmează să fie prezentată, marţi, în şedinţa CEX al PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că noile ministere vor fi: Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor, Ministerul Pădurilor.

“Sunt trei mari războaie care se vor duce în lume, al apei, hranei şi energiei (…)”, a motivat Dragnea decizia de a înfiinţa noi ministere.

Votul de investitură al noului guvern va fi miercuri

Marţi, Birourile Permanente vor convoca sesiunea extraordinară şi vor stabili programul de lucru al Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Sorin Grindeanu trebuie să depună marţi, în jurul orei 16:00, structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament, a spus liderul PSD.

Miercuri vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea.

Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00 la Cotroceni, iar în jurul orei 20: 00 va avea loc prima sedinţă a noului Guvern, a spus Dragnea.

Liderul PSD va participa la ceremonia depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

“Merg la Palatul Cotroceni la învestirea guvernului. (…) merg să fiu prezent pentru că aşa este protocolul”, a spus Dragnea.

“Guvernul Grindeanu contează sigur pe voturile PSD şi ALDE. Vom avea o discuţie cu colegii de la UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale. Celelalte partide au anunţat că nu vor susţine guvernul şi nu au rost discuţiile”, a susţinut Dragnea.

“Oameni politici de mare anvergură”

Liviu Dragnea a afirmat că noul Guvern nu va fi format din “oameni politici de mare anvergură”.

“Nu va fi un guvern format din oameni politici de mare anvergură, care să folosească posturile respective pentru proiecte personale, imagini personale. Acestea pot veni prin ceea ce vor face în ministere. Ei practic au o foaie de parcurs”, a mai spus Liviu Dragnea.

PSD va monitoriza săptămânal activitatea guvernului Grindeanu, afirmând că dacă “o săptămână, două, trei, anumite lucruri nu se întâmplă este un semnal de alarmă”.

„Nu ne permitem să lăsăm un domeniu să lâncezească. (…) Nu vreau să par dur, dar nu se merge pe prietenii. (…) acolo nu mai sunt prieten şi cine nu reuşeşte să ţină ritmul nu poate rămâne”, a răspuns Dragnea, întrebat ce va face cu ministrii care nu îşi fac treaba.

Cât priveşte relaţia premierului cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că aceasta este reglementată de Constituţie.

„Totuşi, nu cred că se pot face întâlniri săptămânale cu preşedintele. Domnul Grindeanu trebuie să stea mai mult la guvern”, a precizat Dragnea, întrebat dacă se vor menţine întâlnirile săptămânale dintre preşedinte şi premier.

Știri pe același subiect


Liviu Dragnea, primele detalii despre miniștrii din Guvernul Grindeanu

Premierul desemnat Sorin Grindeanu, mesaj pentru români

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top