Connect with us
Ludovic Orban, avertisment pentru miniștrii care îl atacă pe Cîțu: "Să-și scrie demisia, să aibă bagajele făcute"

Politic

Ludovic Orban, avertisment pentru miniștrii care îl atacă pe Cîțu: „Să-și scrie demisia, să aibă bagajele făcute”

Ludovic Orban a transmis un mesa dur pentru miniștrii din Guvernul Cîțu. Avertismentul vine ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu Ministrul Sănătății. Săptămâna trecută, Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție, la fel și secretarul de stat Andreea Moldovan.

Orban, avertisment pentru miniștri

Președintele PNL a transmis un mesaj, care poate fi interpretat ca un avertisment pentru miniștrii din Guvernul Cîțu. Orban a spus că orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia, și că acel ministru nu are ce să caute în guvern.

„Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu”, a spus Ludovic Orban.

Declarația lui Orban vine ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a fost revocat din funcție de către premierul Florin Cîțu, care a demis-o și pe Andreea Moldovan, secretar de stat în Sănătate. Totul a plecat de la mai multe crize sanitare care au avut loc în ultima vreme, de exemplu cea de la Spitalul Foișor, și a culminat cu un ordin apărut în Monitorul Oficial, fără știrea lui Cîțu.

Ordinul respectiv a fost cel care a dus la explozia butoiului cu pulbere. În el erau prevăzute noi criterii de carantinare a localităților. Imediat după revocarea din funcție a lui Voiculescu, premierul Cîțu a revocat și ordinul din Monitorul Oficial.

Ce trebuie să știe miniștrii care îl atacă pe premier

Conform declarației lui Ludovic Orban, miniștrii care îl atacă pe premier trebuie să aibă, în prealabil, cererea de demisie scrisă și bagajele făcute. Președintele PNL spune că este obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul și că nu e o chestiune de moft.

„În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv. Nu e o competiție între PNL, USR PLUS, UDMR, grupul minorităților, e o înțelegere pentru guvernarea țării. Nu e un campionat de orgolii între oameni care suferă de vedetism. E vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri”, a mai declarat Orban.

După demiterea lui Voiculescu, a fost propus Dan Barna să preia interimatul, însă acesta a refuzat, iar momentan, Florin Cîțu este ministru interimar la Sănătate.

1 Comment

1 Comment

  1. Danut Osiac

    2022-04-22T21:19:49+03:00 at 21:19

    Consider cä primul care trebuie sä-si dea demisia e Claus Werner JOhannis. Acesta face numai RÄU poporului romän. Sunt Dr. Danut Osiac- München. Stau oricänd la dispozitie cu argumente

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top