Connect with us
Ludovic Orban despre Înviere și restricții: "este un eveniment de importanță capitală"

Știri

Ludovic Orban despre Înviere și restricții: „este un eveniment de importanță capitală”

Ludovic Orban a vorbit despre măsurile care vor fi luate în noaptea de Înviere și pe care urmează să le decidă și să le comunice Guvernul României. El a spus că la nivel european există o dezbatere conform căreia persoanele vaccinate să poată fi scutite de restricții.

Ce restricții vom avea în noaptea de Înviere

Orban spune că prin vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane, România are șanse să revină la normalitate. În ceea ce privește participarea la slujba de Înviere, fostul premier spune că enoriașii se vor putea bucura de această sărbătoare, în condițiile respectării măsurilor de protecție și distanțare fizică.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. În perspectiva mea, Sfintele Sărbatori de Înviere a Domnului nostru reprezintă un eveniment de importanță capitală și oamenii, în condițiile respectării condițiilor de sănătate, pot participa la slujbă și să se bucure de această sărbătoare”, a declarat fostul premier al României.

În noaptea de Înviere, circulația va fi permisă în intervalul 20.00-02.00, timp în care credincioșii vor putea participa la slujbă. Participarea la slujbă se va face cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară și distanțare fizică.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc”, a fost mesajul Patriarhiei.

Paștele Ortodox în 2021

Paștele Ortodox cade, anul acesta, duminică, 2 mai 2021. Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paște sunt zile libere pentru români. Paștele Catolic a avut loc deja pe 4 aprilie. Motivul pentru care există diferenţa între Paștele Catolic și Paștele Ortodox este faptul că la calcularea sărbătorilor pascale se folosesc două calendare diferite.

Biserica Catolică are în vedere calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă funcționează după calendarul iulian.

Anul trecut a fost doar o săptămână diferență între Paștele Catolic și Paștele Ortodox.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top