Connect with us
premierul sorin grindeanu

Politic

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită în plenul Parlamentului la ora 12.00

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, depusă de PNL și PSD, va fi citită în plenul Parlamentului, luni, la ora 12.00. Votul final va fi dat după votarea bugetului de stat pentru anul 2017.

Premierul Sorin Grindeanu consideră că moțiunea de cenzură va fi o nouă ocazie pentru majoritatea parlamentară să își probeze soliditatea. Pe de altă parte, Raluca Turcan, președintele PNL, speră că și social-democrații să voteze în favoarea moțiunii.

Ședința de plen comun în care va fi citită moțiunea va avea loc luni, la ora 12.00. Aceasta va fi votată cel mai probabil marți, după votul pentru bugetul de stat pentru anul 2017.

PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Președintele Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a declarat că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Moțiunea de cenzură conține o serie de critici dure la adresa coaliției de guvernământ. PNL și USR acuză coaliția PSD – ALDE de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Citește și: Update: Peste 200.000 de protestatari în stradă. Metroul nu mai oprește la Piața Victoriei

Liderul PNL și-a exprimat vineri speranța că parlamentari ai PSD vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Ea a precizat că au existat social-democrați care au votat și amendamentele PNL la proiectul bugetului.

„Inclusiv la dezbaterea pe bugetul de stat, parlamentarii PSD au votat amendamentele PNL şi viziunea PNL de dezvoltare a României. Este un lucru foarte important pentru că arată că sunt oameni în PSD preocupaţi în mod real de dezvoltarea stării, de bunăstare prin legalitate. Vom vedea că sunt membri ai PSD care vor susţine şi moţiunea de cenzură pe care PNL a iniţiat-o”, a afirmat deputatul PNL.

Ea a mai spus că „PNL nu doar că doreşte dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului legislativ, ci şi vot la vedere pentru a şti exact cine îşi doreşte o justiţie puternică sau o justiţie slabă, pentru a şti exact cine îşi doreşte egalitate de tratament pentru toţi cetăţenii acestei ţări”.

Liberalii nu renunță la moțiunea de cenzură după retragrea OUG 13/2017

Raluca Turcan a anunțat că liberalii nu renunță la moțiunea de cenzură chiar dacă Guvernul Grindeanu a retras OUG 13/2017.

”În faţa atitudinii arogante a coaliţiei PSD-ALDE, considerăm că trebuie folosite mijloace democratice şi instituţionale, care, în viziunea Partidului Naţional Liberal sunt urmatoarele: moţiune de cenzură şi căderea Guvernului şi o dezbatere reală în Parlament şi punerea în acord a celor două coduri cu deciziile CCR”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și: Update: Ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial

Sorin Grindeanu a declarat că moșiunea de cenzură nu va trece, deoarece Guvernul are susținerea majorității parlamentare.

„Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top