Connect with us
"Școala începe obligatoriu pe 14 septembrie!" Cine a spus asta și ce trebuie să facă părinții!

Politic

„Școala începe obligatoriu pe 14 septembrie!” Cine a spus asta și ce trebuie să facă părinții!

Școala nu este facultativă și va începe obligatoriu pe 14 septembrie. Este declarația Ralucăi Turcan care a precizat că este important ca noul an școlar să ne găsească pregătiți din toate punctele de vedere. Vicepremierul a spus că școlile trebuie să fie puse la punct, mai ales în ceea ce privește condițiile sanitare.

„Școala începe obligatoriu pe 14 septembrie!”  Cine a spus asta și ce trebuie să facă părinții!

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că școala nu este facultativă și începe obligatoriu de la data de 14 septembrie. Ea a precizat că este important ca elevii să meargă la cursuri și să dispună de condiții sanitare, de echipamente și materiale de protecție, plus circuite pentru asigurarea distanței sociale.

Raluca Turcan este de părere că e timpul să fie corectate greșelile făcute în timpul stării de urgență. Ce a fost gestionat greșit atunci, să fie gestionat corect acum. Ea a făcut referire și la școala online, spunând că dacă se va ajunge la predarea online, aceasta trebuie să fie de calitate.

În acest context, vicepremierul a amintit de cele 175 de milioane de euro puse la dispoziție de Guvern pentru achiziția de tablete, echipamente pentru școala online, măști de protecție, dezinfectanți, containere sanitare și multe altele.

Vicepremierul României a subliniat că elevii trebuie să meargă la ore și că părinții au două mari obligații. Pe de o parte, să îi îndemne să frecventeze cursurile, iar pe de altă parte, să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi în colectiv.

„Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală”, a declarat vicepremierul.

În județul Iași, acolo unde a făcut Raluca Turcanu aceste declarații, o singură școală se află în scenariul roșu, care impune că școala se va desfășura doar online. Este vorba despre unitatea de învățământ din localitatea Bivolari.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top