UPDATE Program magazine stare de urgență Auchan, Kaufland, Mega Image, Profi, Penny, Carrefour sau LIDL

23.03.2020
UPDATE Program magazine stare de urgență Auchan, Kaufland, Mega Image, Profi, Penny, Carrefour sau LIDL

Programul magazinelor alimentare în starea de urgență a rămas același. De astăzi 23 martie 2020 se închid toate mall-urile din România și magazinele de comerț cu amânuntul care nu vând produse alimentare.

ACTUALIZARE Program magazine Profi, Auchan, Kaufland, Mega Image, Penny, Carrefour, Lidl

Actualizare, 27 martie 2020 – Magazinele Penny își schimbă programul

Cele 257 magazine Penny deschise în România își schimbă programul. Principalele două schimbări se referă la ora de închidere și la prioritatea acordată persoanelor în vârstă.

Magazinele Penny sunt deschise de luni până sâmbătă în București – Ilfov de la ora 7.00 până la ora 21.00, iar în restul țării programul este între 7.30 și 21.00.

Excepții fac trei magazine amplasate în centrele comerciale din Brașov, Pitești și Piatra Neamț, care vor funcționa de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 21.00.

Duminică, programul este 8.00 – 20.00 în orașele mari precum București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare și altele, respectiv 8.00 – 19.00 în orașele cu sub 100.000 de locuitori precum Botoșani, Târgu Jiu, Târgoviște, Focșani, Bistrița, Reșița, Tulcea, Călărași, Alba Iulia, Giurgiu, Deva, Hunedoara și altele.

De asemenea, Penny Market introduce măsuri speciale pentru persoanele vârstnice de peste 65 de ani. Pentru ca acestea să poată efectua cumpărăturile în siguranță, primesc prioritate în magazin și la casa de marcat între orele 11.00 – 13.00.

ACTUZALIZARE, 24 MARTIE, 14:23 – În urma ordonanței militare nr 3. programul magazinelor a fost modificat. Pe site-ul fiecărui magazin găsiți detaliile actualizate.

ACUTALIZARE, ora 18:31 – Profi și-a modificat programul în toată țara, noul program Profi este de la 8 la 20.

ACTUALIZARE, ora 14:44Programul magazinelor Kika era următorul: Cele două magazine kika din Pallady și Militari sunt deschise între orele 12:00 – 19:00.

ACTUALIZARE, ora 14:38 – Toate magazinele care au program până la ora 22:00 se vor închide la ora 21:00. Magazinele My Auchan din Petrom Non stop rămân deschise, revenim cu detalii despre magazinele Mega Image non stop.

ACTUALIZARE, 23 MARTIE, ora 14:11 – Programul magazinelor va fi modificat și va aceste se vor închide la ora 21:00. Primul magazin care a anunțat modificarea este Auchan.

Programul magazinelor de tip alimentară, supermarket, hypermarket rămâne neschimbat în perioada stării de urgență și chiar și după emiterea ordonanței militare. EXISTĂ RESTRICȚII, marile magaizne roagă clienții să nu cumpere produse în cantități mari.

Auchan a afișat la casele de marcat că este un magazin de comerț cu amânuntul și că nu vinde produse în cantiăți excesiv de mari, nespecificând care ar fi cantitatea maximă pe care o poți cumpăra per bon.

Unele magazine Mega Image limitează cumpărăturile la minim două produse per bon, dar compania spune că acest lucru nu este o măsură oficială, singurul apel la clienți este să cumpărați responsabil. Atenție Mega Image anunță pe site-ul său că produsele cumpărate online pot fi platite exclusiv cu cardul.

Kaufland își protejează angajații prin geamurilor de protecție din plexiglas la casele de marcat, dar le-a oferit și mănuși pentru a manipula produsele și banii.

Penny, Carrefour, Lidl măsuri de protecție similare, fară limitări la produse

Penny, Carrefour și LIDL a luat măsuri de protecție a angajaților, fară a limita însă produsele aflate în coș.

Măsurile sunt deocamdată temporare și în funcție de cum evoluează situația sau ce noi decizii voi lua autoritățile, acestea se pot modifica. În niciun caz, asigurat Marcel Vela că nu se va raționaliza mâncarea sau nu se vor închide magazinele.

Nu uitați toate restaurantele și cafenelele sunt închise, însă puteți folosi serviciile de food delivery fie pe site-urile restaurantelor, fie prin aplicații ca Bringo, Glovo sau aplicațiile proprii ale restaurantelor, cafenelelor sau pizzeriilor.

Ordonanța militară a fost emisă pe 21 martie 2020 și își produce efectele până la noi înformări.