Radiografii pulmonare gratuite pentru cei care locuiesc în Capitală

24.03.2018
Radiografii pulmonare gratuite pentru cei care locuiesc în Capitală

Veste bună pentru bucureșteni. Locuitorii Capitalei vor beneficia de radiografii pulmonare gratuite, adică peste 2 milioane de persoane.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), iniţiază o campanie de prevenire şi conştientizare a riscului răspândirii TBC, care se va desfăşura timp de trei luni.

Astfel, bucureştenii îşi pot face radiografii pulmonare gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, de luni, la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa şi la Spitalul Clinic Colţea.

Programările se pot face la 021.255.5405 int. 3161, pentru Spitalul Clinic Nicolae Malaxa şi la 021.3874366, pentru Spitalul Clinic Colţea, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cazul unui diagnostic pozitiv, pacienţii vor fi îndrumaţi pentru consult de specialitate şi tratament specific la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş.

CITEȘTE ȘI: Român înjunghiat în Anglia de un grup de copii!

Ora Pământului 2018. Decizia luată de Ministerul Transporturilor

Trafic restricționat în București, în 24 martie, din cauza protestelor. Care sunt rutele ocolitoare

După accidentul grav de mașină, avocatul Daniel Ionașcu intră în greva foamei! Ce îl nemulțumește

Cursuri suspendate intregral în 10 județe și în București, parțial în școlile din alte 8 județe

Simona Halep, ultimele detalii despre starea sa de sănătate! Ce spune sportiva

„De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei, anunţăm proiectul de înfiinţare a unui Dispensar TBC, în sectorul 2, pe Şos. Pantelimon, într-un sediu modernizat şi dotat la cele mai înalte standarde.

Aici vor fi relocate dispensarele din sectoarele 1 şi 2 şi vor exista cabinete atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Pacienţii vor beneficia de servicii de imagistică şi radiologie, complexe şi de ultimă generaţie. În plus, diagnosticarea tuberculozei se va face mult mai rapid decât până acum”, precizează ASSMB.

Acest proiect se află pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.