Connect with us
EXCLUSIV. Emanuel Hoidrag maseur de top la doar 24 de ani în București

Sanatate

EXCLUSIV. Emanuel Hoidrag maseur de top la doar 24 de ani în București

Emanuel Hoidrag este unul din maseurii profesioniști care activează pe teritoriul municipiului București. Într-un interviu în exclusivitate pentru HUFF, Emanuel ne-a povestit de tehnica masajului de relaxare, dar atrage atenția că pe piață sunt foarte mulți maseuri care nu au o scoală în spate și care pot face mai mult rău decât bine.

Prin definiție masajul de relaxare, aduce relaxare, am spune noi cei care nu înțelegem complexitatea acestui proces de îngrijire corporală. Emanuel Hoidrag are o mare pasiune – oamenii. Și atunci când s-a hotărât să lucreze cu ei, a făcut un pariu cu el și s-a înscris la o renumită școală de masaj, unde a urmat cursuri intensive și un examen pe măsură.

Practica pe care o realiza la cursuri și îndrumat de profesori, l-a făcut să înțeleagă că deși nu este o tehnică invazivă, trebuie ca maseur pe care-l alegi să fie nul profesionist.

Interviu Emanuel Hoidrag, maseur profesionist

HUFF.ro i-a luat un interviu în exclusivitate lui Emanuel Hoidrag în care am încercat să înțelegem care sunt beneficiile acestei proceduri, din discuția cu el am aflat că masajul de relaxare bine făcut este ca un tratament minute, care reușește să te deconecteze de la problemele de zi cu zi, dar asta doar dacă este făcut de un maseur profesionist.

HUFF: Cum ai decis că vrei ca profesia ta să fie maseur?

Emanuel Hoidrag: Pe la 16 ani mi-am dat seama că mi-ar plăcea să studiez medicina. Din păcate n-am reușit să fac această facultate din motive stric financiare. La 18 ani când m-am angajat full time, trebuia să mă întrețin, să-mi ajut cum pot familia și am pus cariera pe primul loc. Mi-a părut și încă-mi pare rău că nu am fost mai hotărât, dar am de gând ca anul viitor să mă înscriu. Primul pas făcut a fost  ca după ce am absolvit Școala de Masaj să mă înscriu și la Școala de Asistenți Medicali, mă ajută și-n meseria de maseur și mă pregătește pentru ce va urma la medicină.

Mi-a plăcut foarte mult la școala de maseuri, am avut parte de un corp didatic implicat, deosebit de server și bucuros am fost să văd că deși era o școala privată, diploma au luat-o doar cei care au învățat. Teoria a fost multă, practica  însă grea, profesorul cu caream studiat  cel mai mult a fost extrem de atent la toți cei 20 din grupă și s-a asigurat că fiecare facem procedurile corect. Tot școala de maseuri m-a convins că asta este ce îmi place și e unul din secretele acestei meserii.

HUFF: Cum a fost prima ta interacțiune cu primul client?

Emanuel Hoidrag: A fost foarte emoționanta, țin minte că eram în lift, mă luaseră transpirațiile și aveam senzația ca nu mai știu nimic. Am avut noroc că respectivul client era extrem de deschis și jovial și am reușit să nu mai fiu stresat, iar dupa cele 60 de minute așteptam cumva o reacție. Vâzându-mi clientul că este mulțumit, am plecat liniștit. Mai ales că l-a scurt timp  mi-a solicitat din nou serviciile, ce confirmare mai mare să aștepți.

Emanuel Hoidrag, maseur profesionist din București

De fel sunt foarte fixist, nu-mi place să fac rabat de la calitate și încerc cu fiecare să înțeleg nevoia pe care clientul o are. Niciun masaj nu este la fel. Sunt clienții care de relaxați ce sunt adorm, au diverse reacții are corpului, iar asta îți transmite ție ca maseur că ți-ai făcut bine treaba.

HUFF: Cu ce te diferențiezi tu față de alți maseuri?

Emanuel Hoidrag: Eu nu am clienți, îmi place să cred că atunci când primesc o programare, sunt invitat în casa sau locația unui om, care are nevoie de mine 60 de minute sau mai mult. Nu mă duc la el ca să prestez un serviciu, la final acesta să-mi fie plătit și gata. Cu fiecare client, vorbăreț sau nu, eu vad OMUL. Și mă bazez pe asta încerc sa-mi dau seama de ce are nevoie, ce tactică să aplic, cum să abordez masajul astfel încât să se simtă pentru o oră că este a lui, pentru el și pentru relaxarea lui. Am întâlnit și clienți care preferă să povestească, îi ascult cu drag, ne conversăm, dacă ăsta este stilul lor de se relaxa. Am întâlnit și clienți cu diverse afecțiuni și i-am informat de fiecare dată că rolul meu nu este să fac masaj medical, dar că-i pot alina durerea respectivă prin tehnici non-invazive. Ulterior le-am recomandat consultarea unui specialist în problema pe care o semnalau. Ca să-ți răspund concret la întrebare, într-o mare de maseuri sunt diferit prin modul de abordare. Clienții simt dacă mergi la ei doar să muncești și la final să emiți factura sau dacă te axezi pe persoana și nevoile lui. Și așa am ajuns să am un portofoliu de persoane care mă cheamă și mă recomandă. Îmi place să cred că eu sunt acel prieten care vine la tine să-ți asculte off-ul și chiar dacă pleci, știe că tot ce a vorbit  cu tine, rămâne la mine și atât. Eu nici acasă nu vorbesc despre poveștile lor, despre viața lor. Discreția este un alt punct forte în această meserie.

HUFF: Ai adus vorba de intimitatea clienților știu din documentare că masajul poate genera anumite reacții ale corpului. Cum le gestionezi?

Emanuel Hoidrag: Relaxarea totală oferită de tehnica mea de masaj, da, generează reacții normale are corpului. Dacă este un client care nu are experiență, prima reacție este rușinea. Atunci le explic că este normal că organismul să reacționeze și se genereze unele situații, care la masaj nu sunt deloc rușinoase. Sunt normale. Cu calm și tac trec impreună cu clientul meu peste acest aspect și continuăm masajul fără rușine.

Emanuel Hoidrag maseur Bucuresti de succes la doar 24 de ani

Emanuel Hoidrag maseur Bucuresti de succes la doar 24 de ani

Masajul e ceva intim chiar și din prisma faptului că la masaj deobicei ești acoperit cu un prosop în zonele intime, dar nu este obligatoriu, sunt clienții care poarta lenjerie intimă, eu nu le impun nimic, îi las să-și creeze confortul pe care-l consideră.

HUFF: Care a fost cel mai dificil client al tău?

Emanuel Hoidrag: Culmea, cel mai dificil client al meu a fost un prieten drag, care afirma că nu-i plac masajele, că nu crede că l-ar relaxa și o grămadă de motive pentru care evita o sesiune de masaj. Până când într-o zi s-a decis că merită încercat, ei dupa prima sedință de masaj a devenit unul din cei mai frecvenți clienți ai mei.

HUFF: Ce îi sfătuiești pe clienți? Cum alegi un maseur și de unde poți afla că este profesionist?

Emanuel Hoidrag: Clienții pot să ceară direct diploma de absolvire, nu se întâmpla asta. Sunt site-uri precum Olx,  Publi24 sau orice alte site-uri de anunțuri pline cu maseuri de tot felul. Cred că cel mai bun sfat pe care-l pot acorda clienților este să aleagă un maseur care are o prezență anume, review-uri sau recomandări. Nu spun că cei fară calificare nu pot face un masaj de relaxare bun, dar este bine să mergi pe mâna cuiva care a studiat și a înțeles ce este bine să faci și ce nu.

Emanuel Hoidrag poate fi găsit pe pagina sa de Facebook sau la numărul de telefon 0721805113.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top