Connect with us
Mihaela Bilic, despre alimentele funcționale: iaurtul și merele care intăresc imunitatea

Sanatate

Mihaela Bilic, despre alimentele funcționale: iaurtul și merele care intăresc imunitatea

Mihaela Bilic a oferit noi informații despre produsele care ne întăresc imunitatea, mai ales în perioada rece. Ce sunt alimentele funcționale? Mărul Red Love recomandat de nutriționistă are mai multe calități decât merele obișnuite. Un alt aliment funcțional este iaurtul cu lactoferina. Ce este acesta și cum ne ajută? Aflăm împreună în continuare.

Conform recomandările medicului Mihaela Bilic, alimentele joacă un rol nespus de important în menținerea sănătății. Decât să apelăm la suplimente sintetice, obținute prin proceduri chimice, putem folosi substanțele oferite de mama natură.

Mihaela Bilic explică ce sunt alimentele funcționale

Încă din anii ‘80, japonezii au introdus această metodă, pentru a acoperi nevoia populației de vitamine, minerale, probiotice etc. Astfel, s-au adăugat anumiți compuși în alimentele obișnuite, pentru ca acestea să devină mai nutritive și să ajute la repararea anumitor carențe.

Deocamdată, în legislația europeană, aceste alimente funcționale, nu sunt recunoscute, însă medicii nutriționiști analizează efectele lor asupra organismului uman. Astfel, putem vedea pe piață o mulțime de produse care, pe lângă rolul obșinuit, de a hrăni, au și anumite adaosuri, precum Vitamina C, vitamina D, fier, calciu, probiotice sau prebiotice.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, susține că, în perioada aceasta a pandemiei, intărirea imunității se poate realiza prin anumite alimente.

Iaurt și mere – alimente funcționale, îmbogățite cu vitamine

“Este în lucru şi ştiu din surse foarte sigure, un produs, un aliment funcţional, care va avea efect de protecţie împotriva COVID”, a spus Mihaela Bilic, pentru ProTv.

Bilic a spus că acest produs este iaurtul cu lactoferina, fabricat chiar în România. Acest produs ar avea protecţie antivirală şi antimicrobiană. De altfel, mai mulți specialiști din străinătate au concluzionat că lactatele obținute prin fermentare, precum iaurtul sau kefirul, au proprietatea de a proteja organismul de noul virus.

Lactoferina este o proteină din lapte, în prezența căreia virusurile şi agenţii patogeni nu se mai multiplică, conform explicațiilor oferite Mihaela Bilic.

Un alt aliment funcțional despre care a vorbit specialistul Mihaela Bilic este un soi de măr numit Red Love, care provine din Elveția.

Aceste mere au fost create special cu o concentrație mare de antioxidanți, conținând de peste 20 de ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr normal.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top