Connect with us
Ninsori abundente, cod galben în vigoare. Cum va fi vremea în martie şi aprilie

Știri

Schimbare radicală a vremii. Un val de ger polar a pătruns în Europa

Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a pătruns în Europa și va atinge zona Mediteranei, precum și Balcanii.

Vor avea loc căderi masive de zăpadă în Alpi, dar și în vestul Sloveniei, în Croația, Bosnia, Serbia, Muntenegru și este posibil ca frontul de aer rece să ajungă și în România.

În centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scăzute decât media normală pentru această perioadă.

În România sunt temperaturi peste media obișnuită a lunii noiembrie, dar spre finalul săptămânii vremea se răcește.

VREMEA de Crăciun şi Revelion. Anunţul făcut de meteorologi

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în perioada următoare, dar și prognoza în această iarnă.

Potrivit specialistului, va fi o iarnă cu viscole și episoade de ger, cu temperaturi ce vor coborî și sub -30 de grade.

”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2014, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu la antena3.ro.
Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori
În decembrie precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Vreme rece și ninsori în nord și în centru și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul! E oficial, ce se întâmplă cu pensiile din 2018

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre pensii. Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a explicat că nu contează când va fi terminată noua lege a pensiilor, pentru că promisiunile din programul de guvernare făcute pensionarilor pentru anul următor au fost rezolvate deja prin ordonanță de urgență.

Ministrul Lia Olguța Vasilescu spune că după apariția noii Legi a pensiilor va dura un an până când vor fi recalculate toate pensiile.

“Pensionarul nu este afectat deloc că nu a apărut legea pensiilor, o dată pentru că are un termen de calculare legea pensiilor, vă dați seama, este vorba de cinci milioane de pensionari, destul de mare, peste un an de zile. Al doilea motiv e că noi am făcut deja prin ordonanță majorările de pensii pe care le aveam prevăzute în programul de guvernare, adică 1.100 de lei punctul de pensie de la 1 iulie (2018, n.r) și de asemenea pensia minim garantată de la 520 de lei la 640 de lei, tot de la 1 iulie (2018 n.r.). Ce am promis în campania electorală exact asta se întâmplă”, a explicat ministrul Muncii.

Ea e convinsă că odată trecute toate contribuțiile către stat în sarcina angajaților, colectarea la buget va fi mult mai bună, așa că vor fi bani pentru aceste majorări.

Lia Olguța Vasilescu spune că a rezolvat problema majorărilor de pensii pentru 2018

“Sigur că legea mai are și alte lucruri, pentru cei care – de acum înainte – pe noul sistem de contribuții vor ieși la pensie vor fi avantaje mult mai mari tocmai pentru că este o colectare mai mare de data aceasta din salariile lor față de ceea ce se întâmpla până acum. Și desigur că trebuie corectate toate celelalte inechități (din legea veche a pensiilor n.r.) despre care am tot vorbit”, a precizat aceasta.

Întrebată când preconizează că va fi gata mult așteptata lege, Lia Olguța Vasilescu nu a vrut să avanseze o dată. Mai mult, de la 1 ianurie anul viitor pentru că salariile vor crește cu încă câteva procente, baza de impozitare va fi mai mare. Ministrul, însă, vorbește doar despre bugetari, nu și despre angajații din privat.

“Putem să spunem că (e gata) 99%. În sensul că Ministerul Muncii a finalizat această lege, sigur că Finanțele au spus că nu ne atingem de ea până nu vedem ce se întâmplă cu Codul Fiscal, ceea ce e și normal, pentru că avem experiența legii salarizării care ar fi trebuit să iasă la pachet cu Codul Fiscal și atunci nu ar mai fi fost nimeni supărat că nu a înțeles că lui îi crește doar brutul cu 25%, în condițiile în care totuși acolo majorările la pensionari nu țin numai de 25% acest brut, pentru că iată pe ceea ce am făcut noi de la începutul anului până acum media de creșteri în sistemul public este de 27,3%, au fost creșteri între 10 și 35%, la categoriile de bugetari, deci nici ei nu au fos sub nicio formă afectați, iar ce se aplică acum acest net de 4% cât ia de la 1 ianuarie (2018, n.r.) se aplică la majorările care s-au făcut deja”, a explicat demnitarul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top