Connect with us
Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară - perioada 3 - 19 iulie

Știri

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară – perioada 3 – 19 iulie

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru perioada 3-19 iulie, a decis, joi, Biroul permanent. Decizia a fost anunţată de vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda.

Şi Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară, perioada stabilită fiind 2 – 19 iulie.

„Am decis convocarea sesiunii extraordinare începând cu marţi, 3 iulie până pe data de 19 iulie. Sunt o serie de acte normative pe care ne propunem să le aprobăm în perioada următoare, vorbim şi de acte normative care vor trece de Camera Deputaţilor şi vor veni la Senat. Prima şedinţă va fi în plen marţi, 3 iulie, la ora 11,00.

Programul va fi obişnuit – comisii, activitate în circumscripţii şi de plen – pe care sigur că Biroul permanent şi Comitetul liderilor îl vor stabili pe fiecare săptămână în parte din cele trei săptămâni despre care vă vorbeam”, a precizat Manda.

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pentru perioada 2 – 19 iulie

Decizia luată miercuri de Biroul permanent a fost anunţată de secretarul Camerei, Georgian Pop.

Potrivit deciziei de convocare a sesiunii extraordinare, pe ordinea de zi figurează proiectul Codului administrativ, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, iniţiative legislative adoptate de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, precum şi iniţiative legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Citește și: Senatul a respins reexaminarea modificărilor la Legea 317/2004 privind organizarea CSM

Alte proiecte propuse a fi adoptate în sesiunea extraordinară se referă la unele măsuri privind sumele acordate reprezentând ajutoare de urgenţă, unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, protejarea patrimoniului Muzeului Naţional Filatelic, modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 84/200 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor de la Ministerul Afacerilor Interne; a OUG nr. 76/2017 privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică, ca urmare a reorganizării Regiei Autonome „Editura Didactică şi Pedagogică” prin transformare.

Citește și: Senatul a adoptat luni legea care acordă imunitate și beneficii judecătorilor CCR

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege privind stabilirea destinaţiei unor imobile, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.

Alte proiecte sunt pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, pentru modificarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic, propunerea legislativă pentru modificarea art. 94 alin. (1) din Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar, completarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar, completarea OUG nr. 50/2010 referitoare la contractele de credit pentru consumatori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top