Connect with us
Cum vom merge la terase de la 1 iunie. Accesul permis pe baza rezervării

Social

Cum vom merge la terase de la 1 iunie. Accesul permis pe baza rezervării

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 28 mai, ce măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre altele, a fost anunțată și restricția care păstra închise terasele. Astfel, acestea se vor deschide de luni, însă lucrurile nu vor mai fi la fel ca înainte. Nimeni nu va putea merge într-o locație și să se așeze direct la masa dorită. Totul se va desfășura conform unui protocol. La fel de stricte vor fi regulile și în cazul patronilor și personalului teraselor, care vor trebui să se ocupe atent de orice detaliu, având în vedere evitarea creșterii riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Cum vom merge la terase de la 1 iunie. Accesul permis pe baza rezervării

Președintele a anunțat că, odată cu deschiderea teraselor, vor fi stabilite mai multe măsuri speciale care vor ajuta la reducerea riscului îmbolnăvirii cu Covid-19. Având în vedere că situația este încă dificilă, vor fi impuse mai multe reguli de care clienții și personalul de la terase vor trebui să țină cont. Astfel, Iohannis a precizat că mesele vor fi așezate la distanțe de cel puțin doi metri, iar numărul de clienți de la o masă va fi limitat la patru.

În acest context, proprietarii teraselor se tem că vor înregistra pierderi substanțiale, având în vedere că probabil numărul de clienți permis va fi unul redus din cauza măsurilor impuse. De altfel, deși nu merită ca toate terasele să fie deschise, mai ales că oamenii încă se vor teme să acceseze aceste locuri, o terasă care va fi deschisă mai târziu de acest termen ar putea pierde așa-zisul „BOOM”, precum și reputația.

De altfel, proprietarii susțin că acest început va fi greu, pentru că nu totul se rezumă decât la așezarea meselor. Astfel, vor fi multe demersuri privind medicina muncii, va fi stabilit ce număr de angajați se vor întoarce la muncă și câți vor sta în șomaj tehnic.

Purtarea echipamentului de protecție de către personal, dezinfecția periodică și limitarea interacțiunilor între clienți și ospătari sunt alte măsuri care vor fi respectate de la 1 iunie. Distanțarea nu va impusă și între membrii care aparțin aceleiași familii.

Rezervarea locului

Cel mai important, va fi necesară rezervarea, în măsura disponibilității spațiilor. Având în vedere că după așezarea meselor așa cum trebuie și limitarea numărului de persoane, locurile vor fi mai puține, ceea ce face utilă asigurarea că sunt locuri disponibile la momentul respectiv.

Rezervarea va fi utilă, în măsura disponibilității spațiilor. Vor fi mai puțin de 50% locuri disponibile pe terase. Poți veni și fără rezervare, dar va trebui să lași datele persoanele ca să fie înregistrate pe lângă bon la momentul în care faci plata”, a explicat Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top