Connect with us
Klaus Iohannis, ședință pe tema pandemiei. Sunt analizate măsurile de prevenire

Social

Klaus Iohannis, ședință pe tema pandemiei. Sunt analizate măsurile de prevenire

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Lucrurile par să scape de sub control, iar drept dovadă stau cazurile de infectare, tot mai multe în fiecare zi, ajungând chiar și la 5000 de teste pozitive zilnic. Situația este critică în anumite localități, care au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire stricte. În acest context, președintele Klaus Iohannis participă azi la o ședință alături de specialiști privind evaluarea și prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Klaus Iohannis, noi decizii legate de pandemie

Președintele Klaus Iohannis va avea, marți de la ora 17:00, o ședință, la Palatul Cotroceni, privind evaluare și prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Șeful statului se va întâlni cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, și șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă I, de la spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Dan Corneci. La finalul ședinței, președintele va susține o declarație de presă.

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Cazurile zilnice de infectare sunt tot mai multe, depășind uneori și pragul de 5000. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Unele localități au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care au fost adoptate măsuri suplimentare.

Ministrul Sănătății a făcut noi declarații cu privire la felul în care România gestionează pandemia de coronavirus. El admite faptul că lucrurile sunt îngrijorătoare, însă nu crede că se va ajunge în situația critică în care medicii să aleagă pe cine țin sau nu în viață, pentru că sistemul medical nu va da niciodată înapoi, indiferent de cât de dificilă va fi situația. Mai mult, el crede că nu se va ajunge la un nou lockdown și că nu s-a greșit în gestionarea pandemiei, pentru că s-au făcut mule eforturi, iar spitalele au fost dotate corespunzător pentru a acoperi nevoile celor bolnavi.

„Sistemul medical românesc nu a dat niciodată înapoi. Zilnic suntem întrebaţi de paturi ATI şi dacă ajungem la un lockdown sau să alegem între pacienţi, nu cred. Medicul român nu a fost crescut aşa. Ştim ce înseamnă greul, ştim ce înseamnă lipsurile. Întrebaţi dacă s-a greşit undeva. Nu cred că s-a greşit, ne-am adaptat cu sistemul medical pe care îl avem. Poate că s-a greşit în aceşti 30 de ani că nu am pus mai mult în sistemul medical românesc. Am fost nevoiţi în acest an să facem acea modernizare forţată a spitalelor. Cu cât s-au dotat spitalele în această perioadă, nu cred că s-au dotat în cei 30 de ani”, a susţinut Tătaru.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top