Connect with us
Plajele s-ar putea închide din cauza aglomerației. Sunt anunțate controale drastice

Social

Plajele s-ar putea închide din cauza aglomerației. Sunt anunțate controale drastice

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății, crescând semnificativ numărul de persoane infectate. De altfel, au fost deschise și plajele, iar oamenii pot merge din nou la mare. După ce în weekend a fost semnalată o aglomerație mare pe litoral, Marcel Vela a anunțat controale stricte și se gândește chiar la posibilitatea de a fi închise plajele.

Plajele s-ar putea închide din cauza aglomerației. Sunt anunțate controale drastice

Marcel Vela a anunțat că aglomerația din weekend de pe litoral poate avea urmări grave, mai ales că numărul de infectări este deja în creștere. Astfel, a decis să fie efectuate controale drastice în cazul operatorilor economici, pentru a se asigura că respectă măsurile impuse de autorități. Controalele vor fi efectuate atât de poliție, cât și de specialiști în domeniul sanitar, comercial sau alimentar.

Astfel, acolo unde se va constata că au fost încălcate anumite reguli, va fi suspendată autorizația de funcționare. În acest fel, Vela speră că oamenii vor fi mai riguroși și vor acorda mai multă atenție siguranței turiștilor, care nu merită să fie afectați de acest virus din cauza neglijenței.

„Sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment, operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi, astfel încât să creeze acel spaţiu de siguranţă, pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav.”, a explicat Marcel Vela.

Ministrul speră că nu se va ajunge la închiderea plajelor, deși situația este una alarmantă. În weekend, pe litoral s-a format o mare aglomerație, totul din cauza poliției care nu a acționat prudent și nu a fost bine organizată, având în vedere că pe plaje treceau rar, la intervale mari de timp, fără a se asigura de cum decurg lucrurile. Ministrul de Interne a spus că el însuși va face unele controale, pentru a se convinge că agenții economici sunt responsabili.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top