Connect with us
Reduceri la transport pentru unii dintre români. Cine va avea parte de beneficii

Social

Reduceri la transport pentru unii dintre români. Cine va avea parte de beneficii

Transportul redus la jumătate pentru o categorie de români. Pentru unii va fi o veste îmbucurătoare, pentru alții dimpotrivă. Conform unui proiect de lege inițiat de patru senatori PNL, reducerile la transport pentru pensionari ar putea fi acordate după alte criterii. Sunt persoane care nu au primit până acum, și ar putea primi aceste reduceri, dar sunt și persoane cărora li se vor lua aceste beneficii.

Reduceri la transport

Reducerile la transport îi vizează pe pensionari și ar putea fi acordate și după alte criterii, în afară de cele stipulate prin legea actuală. Patru senatori din partea Partidului Național Liberal, printre care și Alina Gorghiu, au inițiat un proiect de lege care vizează categoriile de pensionari care beneficiază de reduceri sau gratuități la transportul intern.
Conform acestui proiect, reducerile la transport ar putea fi acordate și după alte criterii. La acest moment, pensionarii care primesc indemnizație socială nu au dreptul la cele șase călătorii pe an cu reducere de 50% din tarif. Dacă proiectul inițiat de către liberali va fi aprobat, de aceste beneficii vor avea parte și pensionarii care iau indemnizația socială.

Potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, în momentul de față aproximativ 950.000 de persoane beneficiază de această indemnizație.

„Având în vedere faptul că beneficiarii indemnizației sociale pentru pensionari au cele mai mici venituri din sistemul public, considerăm că adresabilitatea prevederilor legale este în primul rând către această categorie de persoane vârstnice”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Pe de altă parte, există alte categorii de pensionari care nu vor mai beneficia de această facilitate la transportul auto, feroviar sau pe navele de călători.

Este vorba de categoriile de pensionari care beneficiază și de reduceri sau gratuități pe transportul intern stabilite prin alte lege decât Legea 147/2000 și de cei cu pensii speciale.

Rămâne de văzut dacă proiectul va trece mai departe și va ajunge să fie aprobat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top