Connect with us
Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2018 şi baremul de corectare

Știri

Update: Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2018 şi baremul de corectare

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2018. Elevii din clasa a VIII a au susţinut ultima probă a fostului examen de Capacitate, miercuri, 13 iunie.

Update: Baremul de corectare a subiectelor de la matematică/Evaluare Națională 2018 a fost postat pe site-ul edu.ro. Totodată, puteți urmări și o rezolvare detaliată a subiectelor în videoclipul de mai jos.

Descărcați aici baremul!

Update: Iată ce subiecte s-au dat la proba de matematică de astăzi.

Baremul și rezolvarea subiectelor vor fi disponibile pe edu.ro, după ora 14.oo

Update: Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a opta au început la ora 9.00 examenul la Matematică. Inspectorii școlari spun că subiectele date azi nu ar fi de o dificultate foarte mare.

La subiectul al treilea, considerat de mulți drept cel mai complicat, se pare că elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții legate de geometrie.

Huff.ro vă va prezenta subiectele la matematică imediat ce acestea vor fi disponibile şi vă va oferi baremul de corectare, imediat ce acesta va fi postat de edu.ro, site-ul ministerului Educaţiei.

Vezi aici modele de subiecte la Matematică 2018!

Ora de începe a examenului este ora 9.00, elevii fiind nevoiţi să se prezinte la centrele de examinare până la ora 8.30, având asupra lor un acr de identitate.

Fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui și toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează celelalte date de pe colțul ce urmează a fi lipit.

Colțul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor prevazute și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează a fi sigilată.

Colțurile lucrărilor sunt lipite numai după ce elevii au început să scrie pe foaie rezolvarea subiectelor, se arată în Metodologia de examen.

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare.

Profesorii supraveghetori nu au voie să le dea elevilor indicații referitoare la rezolvarea subiectelor. Unul dintre asistenți stă în fața clasei, celălalt în spatele clasei.

Reamintim că orice tentativă de fraudare a examenului duce automat la excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2018: La ce să aştepte elevii

Absolvenţii şcolii generale vor avea la dispoziţie 120 de minute (2 ore), pentru a rezolva subiectele de pe foaia de examen.

Vor fi trei subiecte, fiecare fiind notat cu câte 30 de puncte. Fiecare subiect are mai multe subpuncte, fiecare cerinţă rezolvată valorând 5 puncte. Zece puncte sunt acordate din oficiu.

Dificultatea subiectelor este, în general, medie. Se urmăreşte aplicarea cunoştinţelor acumulate de elevi pe parcursul învăţământului gimnazial.

Subiectele cuprind atât algebra, cât şi geometria.

Elevii vor avea de aplicat anumite teoreme geometrice învăţate la orele de curs şi vor avea de rezolvat, totodată, funcţii şi ecuaţii cu necunoscute.

Este, în general, o probă mai grea decât cea la limba română, dar inspectorii sunt de părere că elevii ar putea acumula uşor un minim de 60 de puncte dacă citesc cu atenţie cerinţele exerciţiilor.

După proba de la matematică, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale urmează proba la limba maternă (14 iunie), iar pentru ceilalţi, aşteptarea rezultatelor, care vor fi afişate în data de 19 iunie. Tot atunci, se pot depune contestaţii, rezulatele finale urmând a fi disponibile pe 23 iunie.

Apoi, urmează noi emoţii, pentru că vine admiterea la liceu.

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2018: Emoţii mari cu admiterea la liceu

Evaluarea Naţională are o pondere mare în calculul mediei de admitere.

Astfel, media de admitere la liceu este formată din media generală la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Citeşte şi: UPDATE: Subiecte Română Evaluare Naţională 2018 şi barem de corectare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top