Connect with us
Care sunt, de fapt, diferențele în Survivor și Exatlon. Ambele emisiuni sunt produse de Kanal D

TV

Care sunt, de fapt, diferențele în Survivor și Exatlon. Ambele emisiuni sunt produse de Kanal D

Survivor și Exatlon sunt unele dintre cele mai celebre emisiuni din țara noastră, pe care o mulțime de telespectatori le-au urmărit de-a lungul timpului cu mare interes. Conceptele difuzate de postul turcesc Kanal D s-au bucurat de mare succes la fiecare sezon și au atras atenția telespectatorilor. Cele două competiții seamănă foarte mult, dar se pare că între ele există și anumite diferențe.

Cum se deosebește Survivor de Exatlon

Exatlon a fost unul dintre cele mai urmărite show-uri ale anilor trecuți. După 3 sezoane, show-ul a fost înlocuit de Survivor, despre care se spune că este fratele său geamăn. Între cele două concepte există o mulțime de asemănări.

Astfel, ambele competiții se desfășoară în Republica Dominicană, în sălbăticie, departe de civilizație și viața obișnuită, unde vor fi nevoiți să își construiască singuri adăpost, să își procure hrană și să facă tot ce pot pentru a supraviețui departe de casă.

În plus, ambele testează atât aptitudinile fizice, cât și rezistența sub stres, tensiune și lipsa multor lucruri de acasă. În plus, probele sunt asemănătoare, la fel și alegerea taberelor concurenților: una de vedete, oameni cunoscuți din România, în timp ce a doua tabără este formată din persoane care nu provin din spațiul public.

Condițiile de trai sunt aceleași, lipsa unui pat, a unei locuințe și a multora dintre condițiile cu care concurenții erau obișnuiți în România. Totuși, între cele două emisiuni există și câteva diferențe, greu de observat, ce-i drept.

Spre deosebire de Exatlon, La Survivor s-au făcut modificări în ceea ce privește eliminarea. La primul show, eliminarea nu se făcea pe baza mesajelor, ci strict pe criterii sportive.

Cât despre premiul cel mare, inițial, la Exatlon, câștigătorul pleca acasă cu 100.000 de euro. Ulterior, premiul s-a înjumătățit, deoarece existau doi câștigători: o fată și un băiat. La Survivor, doar un concurent este cel mai bun și pleacă în țară cu 50.000 de euro.

Foamea este mai grea la Survivor

Spre deosebire de Survivor, la Exatlon se punea accent mai mare pe realizarea corectă a probelor decât pe supraviețuire. Concurenții din show-ul mai vechi primeau mâncare în cantități mai mari, printre care și fructe, linte sau orez. În schimb, la Survivor, participanții primesc foarte puțin orez, cu care nu se pot descurca și doar câștigarea probelor le mai aduce mâncare.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: La ce oră începe Imperiul Leilor pe Pro TV și în ce zile este difuzată emisiunea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top