Un nou cutremur a lovit centrul Italiei, la o adancime de doar 6 kilometri

29.08.2016
Un nou cutremur a lovit centrul Italiei, la o adancime de doar 6 kilometri

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Ricther, a avut loc in centrul Italiei, la o adancime de doar sase kilometri si s-a resimtit si la Roma.

Citeste si: Emotionant! Un caine sta lipit de sicriul stapanului mort in cutremurul din Italia VIDEO

Citeste si: Cutremurul din Italia: O fetita si-a salvat sora cu pretul vietii

Este o alta replica din cele peste 1000 care au avut loc dupa cutremurul devastator cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, in urma caruia 290 de oameni au murit, printre care si 11 romani.

Intre timp, Ministerul Afacerilor de Externe a venit si cu o veste buna si a anuntat ca un singur roman mai este pe lista disparutilor, ceilalti au fost identificati si sunt in viata. Astazi incep si repatrierile.

Sapte dintre romanii care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia vor fi adusi in tara.

11 romani au pierit pana acum in cutremurul care a lovit localitatea Amatrice. Inca patru concetateni sunt dati disparuti, la o saptamana de la dezastru. In prezent, sase romani mai sunt internati in spitalele din Italia.

Cutremurul catastrofal a provocat tragedii de neimaginat. Un copil roman de 11 ani a ramas orfan dupa ce parintii lui au murit in timpul seismului.

Aurelia Daogaru este unul dintre romanii morti in cutremurul din Italia, o femeie in varsta de 36 de ani din comuna doljeana Malu Mare. Mama Aureliei, care se afla, si ea, in Italia, a fost anuntata de Ambasada Romaniei ca fiica sa a murit, scrie Mediafax.

Aurelia plecase in Italia acum 12 ani. Lucra la o asociatie regionala de voluntari in asistenta medicala si era casatorita cu Fabio Graziano. Din nefericire, si sotul ei a murit. Copilul lor, un baiatel in varsta de 11 ani, a fost salvat. O verisoara de-a Aureliei spunea emotionata: „Ale (asa cum e alintat Alexandru, copilul celor doi) este în siguranta, a reusit sa scape ca prin minune”.

Ministerul de Externe reaminteste ca romanii afectati de cutremur pot solicita asistenta consulara la următoarele numere de telefon:

Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56

Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209.

Apelurile sunt redirectionate catre Centrul de Contact și Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.