Connect with us
Ce salariu are un administrator de bloc în București

Utile

Ce salariu are un administrator de bloc în București

Cât câștigă un administrator de bloc din București. Administratorul de bloc este persoana responsabilă cu administrarea unui imobil, sau a mai multe imobile. Lunar, cei care locuiesc la bloc, plătesc o anumită sumă pentru întreținere, iar o parte din acești bani merg către salariul administratorului.

Care este salariul unui administrator de bloc

Administratorii de bloc încasează bani lunar, fiind vorba de o sumă totală care se adună de la toate condominiile dintr-un imobil. Cu alte cuvinte, când faci plata la întreținere, o parte din acea sumă, în general între 30 și 50 de lei merge direct către salariul administratorului de bloc. Înmulțind această sumă cu numărul de apartamente/garsoniere dintr-un bloc, e ușor de aflat cât câștigă administratorul blocului în care locuiești.

Citește și: Stai la bloc și faci asta? Iată de amendă riști! Are legătură cu asociația de proprietari

Puțini sunt cei care știu că nu oricine poate ajunge administrator de bloc. Pentru asta este nevoie să fii calificat. Există un curs de calificare ce costă în jur de 500 de lei, la finalul căruia se obține un atestat de la autoritatea publică totală.

„Poate deveni administrator de imobile oricare persoană fizică care absolvă un curs de calificare organizat de instituţii de profil şi obţine un atestat de la autoritatea publică locală”, a precizat Radu Opaina, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Este important de menționat că un administrator de bloc trebuie să fie capabil să acționeze în situații de criză, să gestioneze corect o situație de urgență și să vină rapid cu soluții bune.

Cu ce se ocupă un administrator de bloc

Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le facă un administrator de bloc: este responsabil cu activitatea de casierie și de contabilitate;
Se ocupă cu gestiunea resurselor materiale și bănești ale asociației, în baza hotărârilor luate de comitetul executiv

Se ocupă de administrarea imobilului cu tot ceea ce implică asta (lucrări și modalități de întreținere și conservare în condiții normale)

Supraveghează personalul angajat;

Se adresează comitetului executiv pentru a primi acordul de efectuare a lucrărilor în bloc, în situații de urgență.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top