Connect with us
Ce este Sindromul Asperger? De care suferă Elon Musk

Utile

Ce este Sindromul Asperger? De care suferă Elon Musk

Sindromul Asperger este boala de  care miliardarul Elon Musk spune că suferă. Acesta s-a autoironizat într-o emisiune celebră din Statele Unite ale Americii, iar căutările pe internet pentru această boală au crescut semnificativ. Toată lumea se întreabă despre ce este vorba și internauții sunt curioși să afle ce este Sindromul Asperger.

Sindromul Asperger, boala lui Musk

Unul dintre cei mai bogați oamenii ai lumii a mărturisit la NBC, un celebru post de televiziune american, că suferă de Sindromul Asperger. Potrivit informațiilor medicale, citate și de Wikipedia, Sindromul Asperger este un tip de autism. Aceasta apare mai frecvent la băieți decât la fete și conform unor studii afectează aproximativ 37 de milioane de oameni din întreaga planetă. Estimarea a fost ultima dată actualizată în anul 2015.

Miliardarul Elon Musk a povestit că suferă de Sindromul Asperger

Miliardarul Elon Musk a povestit că suferă de Sindromul Asperger

Cauza apariției aceste boli nu este momentan clar definită, dar ce ce știe este că în general a apărut ereditar, adică pe cale genetică.

Boala afectează abilitățile de comunicare ale persoanei aflate sub suferinta Sindromul Asperger. Elon Musk chiar făcea ironii la adresa lui în emisiunea și la postul TV menționat, că așa s-ar explica unele postări ale sale de pe Twitter.

Printre alte cauze ale Sindromul Asperger se mai știe de medicină că persoanele care au această afecțiune suferă de comportament repetitiv și incapacitatea de a înțelege alte persoane sau comportamentele acestora.

Elon Musk  la prima vedere pare să nu fi fost afectat de afecțiunile majore ale acestui sindrom, dar apropiații acestuia spun că mintea lui strălucită există și de aici și imperiul pe care l-a creat.

Se știe că printre tratamentele recomandate de doctori se numără psihoterapia, o medicație, în special anxiolitice. Medicii mai sfătuiesc părinții copiilor care sunt diagnosticați cu această boală să se focuseze asupra talentelor pe care pacientul le are și să fie educate în așa fel încât afecțiunea să nu fie una care oprește evoluția sau o frânează comportamental.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top