Connect with us
Ce trebuie să faci ca să pui parolă unui folder în Windows 10

Utile

Ce trebuie să faci ca să pui parolă unui folder în Windows 10

Ce trebuie să faci ca să pui parolă unui folder în Windows 10. Specialiștii spun că sunt mai multe modalități prin care îți poți apăra documentele de ochii celor indiscreți. Siguranța datelor tale din computer trebuie să fie una dintre prioritățile tale. Huff.ro vă prezintă, în cele ce urmează, câteva modalități prin care îi poți ține departe pe curioși.

Cum pui parolă unui folder în Windows 10

Computerul tău, la fel ca și telefonul mobil este un bun personal, care conține tot felul de date despre tine, despre job-ul tău, despre pasiunile tale și lista poate continua la nesfârșit. Chiar dacă ai sau nu documente importante în laptop, cu siguranță vrei să știi că ești singurul care știe despre ele, și mai ales singurul care le poate accesa.

Îți prezentăm, în cele ce urmează, câteva modalități prin care poți să pui parolă unui folder în Windows 10.

Lock A Folder este una dintre metodele prin care se pune parolă unui folder. Este considerată soluția ideală pentru începători pentru că folosește o singură parolă principală și are o interfață de utilizare minimalistă.

După ce ai selectat folderele pe care intenționezi să le protejezi, tot ce trebuie să faci este să închizi aplicația. În loc să folosească criptarea, acest program ascunde folderele de orice utilizator ce ar putea încerca să le acceseze.

Folder Protector este un program care se găsește atât în varianta gratuită, cât și în versiune completă pentru care trebuie să plătești 23 de USD. După lansarea aplicaţiei, tot ce trebuie să faci este să selectezi directorul pe care vrei să-l parolezi, să introduci parola de două ori şi să apeşi pe butonul Protect.

Protected Folder este un program care folosește o singură parolă principală pentru toate folderele pe care vrei să le protejezi. Pentru a adăuga folderele pe care le vei proteja, apasă pe butonul Add (Adăugare) și selectează-le. Poți, de asemenea, să tragi acele foldere direct peste interfața programului.

Bitdefender Total Security este cel mai generos produs de securitate al companiei Bitdefender, iar unul dintre lucrurile pe care ți le oferă, în afară de protecția antimalware și firewall, este un instrument pentru criptarea fișierelor și folderelor tale.

Eset Smart Security Premium are un instrument destinat protejării fișierelor și folderelor tale care se numește Secure Datași. Acesta îți permite crearea de unități de stocare virtuale, criptate, ce pot fi deblocate doar prin introducerea parolelor pe care le-ai setat pentru ele.

WinRAR, care este folosit de obicei pentru arhive, include și o funcţie de parolare. Practic, urmezii paşii obişnuiţi de la crearea unei arhive obişnuite, cu singura diferenţă că optezi şi pentru funcţia “Set a password”, pe care o introduci de două ori. Aici ai inclusiv posibilitatea de a ascunde numele fişierelor din arhivă prin funcţia “Encrypt file names”, pentru ca nimeni să nu ştie nici măcar ce tip de fişiere include arhiva.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top