Connect with us
Fenomenul Pitesti-24082015

Știri

Primul lung metraj despre Fenomenul Pitesti, in curand pe marile ecrane

,,Herman- Omul din spatele terorii”, va fi numele primului lung metraj despre Fenomenul Pitesti ce il va avea in rol pricipal pe marele actor Ion Caramitru.

Filmul va aborda povestile terorilor comuniste la care au fost supusi condamnatii din interiorul inchisorii Pitesti. De-a lungul istoriei comunismului, Femomenul Pitesti a reprezentat o pata neagra pentru intreaga Romanie.

A ramas in istorie sub numele de „Fenomenul Pitesti” dupa principala inchisoare in care s-a desfasurat cel mai drastic si sangeros program de exterminare in masa din vremea comunistilor . Reeducarea prin tortura pentru a creea omul nou, a fost cel mai cumplit experiment la care a asistat Romania.

Personajul principal al Fenomenului Pitesti, care avea sa initieze miscari de „reeducare” si sa devina conducatorul tortionarilor a fost Eugen Turcanu.

CITESTE SI: POVESTI DE DRAGOSTE INCREDIBILE DE LA AUSCHWITZ

Impreuna cu alti cativa detinuti politici dispusi sa faca compromisuri de ordin moral pentru eliberarea inainte de termen, manevrati de inalti oficiali din Securitate, Turcanu a condus ceea ce a ramas cunoscut in istorie sub numele de „experimentul” ori „fenomenul” Pitesti.

De-a lungul anilor Turcanu a provocat torturarea continua si fara limite a altor detinuti politici pentru un dublu scop: smulgerea unor informatii suplimentare despre activitatea impotriva regimului inainte de arestarea lor si anihilarea fizica si morala a victimelor, odata cu compromiterea lor.

Primul lung metraj despre Fenomenul Pitesti in curand pe marile ecrane-1

Sursa foto: george-damian.ro

Filmul ,,Herman – Omul din spatele terorii” este un lung metraj ce aduce o pe marile ecrane din Romania o abordare sincera si originala a controversatului experiment din inchisoarea Pitesti, din anii 1942 – 1954. Un film pe care niciun adevarat roman nu ar trebui sa il rateze, si asta pentru ca face referire la unul dintre cele mai negre evenimente din istoria poporului nostru.

Sursa foto: tomatacuscufita.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top