Connect with us
PRIMUL INTERVIU cu ERDOGAN dupa tentativa de lovitura de stat, la CNN

Știri

PRIMUL INTERVIU cu ERDOGAN dupa tentativa de lovitura de stat, la CNN

CNN difuzeaza la aceasta ora primul interviu cu Erdogan dupa asa-zisa lovitura de stat. Iata mai jos cele mai importante declaratii ale liderului turc.

Erdogan se leaga de presa americana: Nu ar trebui sa promovati teroristii

23:33 „Nu ar trebui sa promovati teroristii si sa ii puneti intr-o lumina buna (n.r.: face referire la faptul ca Gulen, un cleric musulman care era alaturi de Erdogan pana in 2013 si acum sta autoexilat in America)

23:32 „Cand turnurile gemene au fost lovite, Bin Laden era viu. Ce se intampla acum e ca multi jurnalisti vorbesc cu Fetullah Gulen. De ce nu a luat media americana un interviu lui Bin Laden?”

23:31 „Nu vrem sa cadem la pace cu gruparile teroriste. Cei care au vrut doar sa isi apere patria si poporul sunt bineveniti. (…) Nu stiu ce vreti sa spuneti prin interventie in forta din partea mea. Simplul fapt ca spuneti asta nu il descrie pe Erdogan ca ar putea face asta. Sunt foarte atent la ce isi doreste poporul. Daca poporul accepta sa se schimbe ceva sunt la dispozitia poporului”

23:28 „Alimentarea cu curent electric va fi reluata la baza americana Incirlik”

„Aveti in America pedeapsa cu moartea? De ce o aveti?”

23:25 „Aveti in America pedeapsa cu moartea? De ce o aveti? E in China pedeapsa cu moartea? E in Rusia?”

23:22 „Sunt oameni care si-au pierdut rudele, vecinii, copiii… Poporul e sensibil la problema aceasta si trebuie sa fim atenti la aceasta solicitare a reintroducerii pedepsei cu moartea. Doar Parlamentul poate decide asta si e nevoie de o modificare a Constitutiei”

SUA interzice temporar zborurile din Turcia

LOVITURA de STAT ESUATA in TURCIA. Bilant de 265 de morti- LIVE TEXT

Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia

Despre acordul de extradare SUA-Turcia

23:20 „Cand SUA cer extradarea unui terorist, daca Turcia nu are acel terorist pe lista, ce facem, cum raspundem? Daca e pe lista mea si cand eu fac solicitarea, ar trebui sa il extradati. Bin Laden, de exemplu, era un terorist pe listele Afganistantului? SUA l-au ucis acolo unde l-au ucis”

23:18 „Totii sefii de state cu care am vorbit de extradare mi-au dat raspunsuri pozitive. Daca avem nevoie de legislatie mutuala, de acorduri de extradare, se pot purta discutii”

23:17 „Daca SUA nu il vor extrada pe Gulen… Daca SUA imi cer sa extradez pe cineva si eu o fac, iar ei nu o face… nu vad unde suntem parteneri strategici. Exista un acord de extradare”

23:14 „Din pacate e o dezinformare ca eu am inscenat asta. Cum poti spune asa ceva? Sunt sute de morti… Cum ar putea constiinta umana sa indure asa ceva? Sunt prima persoana care respinge o astfel de idee. Suntem dispusi sa ne riscam vietile de dragul poporului. Asa facem noi politica”

23:13 „Nu mi-a trecut prin cap vreo secunda ca nu as mai putea fi presedintele Turciei. De la primele declaratii am spus ca guvernul ramane la putere si invadatorii vor fi prinsi de indata ce va fi posibil”

23:11 „Eram informat in timp real despre tot ce se intampla. Pucistii luasera controlul asupra turnului de control al aeroportului din Istanbul. Le-au eliberat apoi, sigur, eram in aer, deci existau zboruri de comunicare.

I-am intrebat cat timp putem ramane in aer, mi-au spus ca intre 3 si 4 ore. Cand am aterizat pe Ataturk, avioanele F-16 au zburat aproape de noi, aproape de sol. Era la o viteza sonica, sunetul era perceptu ca sunetul unei bombe.”

„Intotdeauna am respectat presa libera”

23:06 „Intotdeauna am respectat presa libera si canalele media private. Am multumit CNN pentru ce a facut in acea noapte. Nu am avut niciodata o problema cu presa libera. Cei care nu cred asta, vreau sa va spun ca exista institutii media care sustin pucistii si nu au fost inchise”

23:05 „Pe 15 eram cu familia mea intr-o vacanta de 5 zile in Marmaris. In seara aceea am primit vesti, ca in Ankara si Istanbul existau niste miscari. Eram acolo cu sotia, ginerele, nepotii mei. Toti erau cu mine cand s-a intamplat asta. ”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top