Connect with us
Alt spital a ars din temelii s-a făcut scrum exact în secția de Terapie Intensivă

Externe

Alt spital a ars din temelii s-a făcut scrum exact în secția de Terapie Intensivă

Sistemul medical nu mai face față suprasolicitării provocate de necesarul enorm de oxigen ce trebuie furnizat pacienților de la terapie intensivă. După nenorocirea din România, când spitalul din Piatra Neamț a ars și un singur pacient a supraviețuit, Turcia a dat azi piept flăcărilor care au făcut scrum secția de Terapie Intensivă.

Spital din Turcia făcut scrum după ce un aparat de ventiație a explodat

CNN Turcia transmite că incendiul a izbucnit după ce un aparat de ventilație pulmonară de mare capacitate a explodat și de acolo flăcările au distrus toată secția de terapie intensivă.

8 pacienți internați în secție au murit și alți 17 au fost salvați în ultima clipă de personalul medical care i-a scos din iadul flăcărilor  care a năpădit spitalul.

Specialiștii în SSM atrag atenția încă din martie că spitalele indiferent cât sunt de perfomante nu sunt pregătite consumului enorm de energie necesar în aceasta perioadă. Ventilarea chiar și de 10 ori mai mare pentru un pacient care este bolnav de boala care a lovit lumea produce un consum enorm de energie electrică și oxigen.

Majoritatea spitalelor nu sunt dotate cu instalații electrice atât de puternice, iar aglomerarea din secțiile de terapie intensivă face posibilă din păcate apariția unor astfel de situații în orice moment.

Tragedie la indigo cu focul care a mistuit spitalul din Piatra Neamț

Au început să apară și primele mărturii despre incendiul devastator de la Spitalul Județean Neamț. Un angajat la spitalului a povestit pentru Digi24 cum au decurs primele minute din incendiul care a mistuit secția de ATI a celui mai mare spital din județ 10 persoane și-au pierdut viața, bolnavii fiind intubați și în stare gravă nu au avut cum să se salveze. Medicul erou Cătălin Denciu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și salva pacienții și a ajuns în stare critică, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Mărturiile din iadul de la ATI Piatra Neamț

Un angajat din Spitalul Județean Neamț a povestit prin ce a trecut în primele minute de după incendiu. Omul a ajuns la fața locului în scurt timp și a rămas șocat de ce a văzut. El a povestit cum geamurile de la saloane au bubuit și flacăra se extindea. Fumul era foarte dens și toată lumea intrase în panică.

Medicii au făcut tot posibilul să salveze pacienții și să îi scoată din secția de ATI Piatra Neamț. Pompierii au reușit să stingă focul într-un final, însă dezastrul a fost inimaginabil. 10 oameni și-au pierdut viața și alți 6 se află în stare gravă. Medicul de gardă a făcut tot ce a putut pentru a salva cât mai mulți pacienți. El a fost transferat la un spital din Belgia în această dimineață, având arsuri pe 40% din suprafața corpului.

„Și atunci au bubuit geamurile. Unul dintre ele. Nu am știut ce se întâmplă. Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare. Medicii i-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți.  Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol. Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU.

Erau și în salon asistente. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon.”, a mărturisit angajatul spitalului la Digi24.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top