Connect with us
Angajatii sunt acuzati de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals

Știri

18 angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna, urmariti penal

Procurorii DNA au dispus, miercuri, inceperea urmarii penale fata de 18 angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), pentru deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals. Asta dupa ce, luni, au fost pusi sub urmarire penala sase sefi ai institutiei, pentru acelasi tip de infractiuni.

Citeste si: Perchezitii de amploare la hoteluri din Mamaia si Olanesti. Acuzatii de evaziune fiscala

Citeste si: Bogdan Oprita: „Am semnat 17 demisii. Daca activitatea nu se va mai desfasura, voi demisiona si eu”

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia pentru combaterea coruptiei au anuntat miercuri seara ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de alte 18 persoane, toti angajati ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu sub forma complicitatii, fals si uz de fals, relateaza News.ro.

Mai exact, arata procurorii DNA , sub pretextul unor cheltuieli pentru activitati informativ-operative, ofiterii au atestat in fals necesitatea unor cheltuieli operative, si-au insusit sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite in interes personal si au folosit rapoartele la Compartimentul fonduri operative al DIPI cunoscând ca au fost intocmite in fals, in scopul fraudarii fondurilor operative.

Noile acte de urmarire penala facute de procurori vin in continuarea masurilor luate luni, când seful de atunci al DIPI, comisarul-sef Rares Vaduva a fost pus sub acuzare alaturi de alti cinci fosti si actuali sefi ai structurii de informatii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Rares Vaduva a fost demis de premierul Dacian Ciolos, actul fiind publicat, marti seara, in Monitorul Oficial. Alaturi de decizia demitere, premierul Ciolos a semnat numirea lui Mihai-Cristian Marculescu ca sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu rang de secretar de stat, si pe Marius-Haientz Patriche si pe Catalin Gâdici in functiile de directori adjuncti ai departamentului cu rang de subsecretari de stat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top