Connect with us
Bogdan Olteanu, plasat sub control judiciar de Instanța Supremă

Știri

Bogdan Olteanu, plasat sub control judiciar de Instanța Supremă

Bogdan Olteanu a fost plasat sub control judiciar de ICCJ. Magistrații au înlocuit astfel măsura arestului la domiciliu, dar decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Instanţa supremă a dispus, joi, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Olteanu cu controlul judiciar şi l-a obligat, printre altele, să nu părăsească ţara şi să nu comunice cu martorii din dosarul său, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Mihaiu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie care l-au trimis în judecată pe Bogdan Olteanu, pentru trafic de influenţă, au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să îi înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor şi a stabilit mai multe obligaţii pe care Bogdan Olteanu trebuie să le respecte în perioada în care este sub control judiciar.

Olteanu este obligat să nu părăsească ţara fără încuviinţarea unui judecător, să meargă la instanţă ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia oraşului Snagov în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Citește și: Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Judecătorul i-a interzis lui Olteanu să se apropie sau că comunice cu persoanele audiate în calitate de martor în dosarul său, respectiv: Ionuţ Adrian Eftime, Ion Ifteni, Octavian Ţurcan, Liviu Mihaiu, Sorin Enache, Gheorghe Teodorescu, Vladimir Sergiu Pasti, Dan Ion Gherguţ, Cecilia Zavaleche, Paul Cononov, Octavian Marius Popa, Attila Korodi, Dan Ştefan Motreanu, Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuţ Vasile Buzelean, Aurelian Bălăuţă şi Tudor Octavian Pop.

„În temeiul articolului 215 alineatul 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în decizia instanţei.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 18 octombrie, în stare de arest la domiciliu, pe Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care este acuzat că a primit, în 2008, un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru a înlesni numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top