Connect with us

Externe

Alegeri prezidențiale Republica Moldova. Igor Dodon: ”Orice mișcare unionistă cu România este în afara legii”

Candidatul la Alegerile Prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut câteva declarații la ieșirea de la urne.

Candidatul Partidului Socialiștilor și cunoscut pentru că este prorus a dezvăluit ce crede despre o posibilă unire cu România.

„Românii sunt vecinii noștri. Românii sunt prietenii noștri. Românii sunt frații noștri, dacă doriți. Frați, frați, dar brânza-i pe bani”, a afirmat Dodon pentru Agerpres.

De asemenea, aceasta a declarat că orice mișcare din Republica Moldova o consideră în afara legii.

„Eu niciodată nu am fost, nu sunt și nu voi fi antiromân. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice mișcări unioniste în Republica Moldova, în opinia mea, sunt în afara legii”, a mai spus candidatul socialiștilor, a mai spus Dodon, după ce a fost întrebat cum vede relația cu România, în cazul în care va ajunge Președintele Republicii Moldova.

Acesta este convins ca scrutinul de astăzi poate să fie un nou început.

Citește și: Alegeri Republica Moldova. Candidata proocidentală Maia Sandu: ”Împreună să facem ordine în țară”

„Astăzi am votat împotriva celor care au fost la guvernare pe parcursul ultimilor șapte ani. Am votat împotriva oligarhiei, împotriva celor care au distrus sistemul bancar, au distrus țara și și-au bătut joc de oameni (…) Am votat pentru o Moldovă prosperă, pentru o Moldovă unde copiii noștri să aibă un viitor frumos, pentru o Moldovă unde părinții noștri, pensionarii, să simtă că statul are nevoie de ei”, a spus politicianul, care și-a declarat convingerea că nu va mai exista un al doilea tur de scrutin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top