Știri
Cereri în căsătorie în zbor cu balonul
Aproximativ 30 de zboruri sunt realizate, în fiecare an, peste județul Timiș, cu două baloane cu aer cald deținute de o firmă din Timișoara. Unii clienți preferă să-și ceară iubitele de soție printre nori, băieții fiind emoționați înainte de zbor, iar fetele după ce acceptă cererea.
Cele două baloane cu aer cald, singurele de altfel din zona de vest a țării, sunt deținute de o firmă din Timișoara care se adresează iubitorilor zborurilor de agrement.
”DA!-ul” spus în zbor cu balonul este condiționat doar de vreme
Andreea Apetrei, reprezentant al companiei, a declarat, că în fiecare an sunt realizate aproximativ 30 de zboruri cu balonul cu aer. Capacitatea nacelei este de patru pasageri, iar zborurile cu balonul se fac doar deasupra satelor din județul Timiș, nu și deasupra Timișoarei. Asta pentru că aterizarea depinde de direcția vântului.
“Zborurile cu balonul cu aer cald se pot efectua dimineața la răsărit sau seara la apus, în funcție de dorința fiecărui pasager, și costă 100 de euro, plus TVA, de persoană. Zborurile cu balonul nu se fac peste Timișoara, fiind interzise astfel de zboruri. De obicei, decolarea se face între localitățile Șandra și Biled, balonul fiind un aparat nedirijabil, aterizarea depinde de direcția vântului din ziua respectivă. Se pot face zboruri cu balonul în orice anotimp. Suntem condiționați doar de prognoza meteo, trebuie să fie cer senin, să nu plouă, să nu fie instabilitate atmosferică și vântul să fie între anumiți parametri”, a spus Andreea Apetrei.
Potrivit reprezentantului firmei care organizează zboruri de agrement, majoritatea clienților sunt turiști străini care vin să viziteze Timișoara, dar și tineri care doresc să-și ceară iubitele de soție printre nori.
Spun ”DA!” la 300 de metri altitudine
“Sunt persoane străine care vin în vizită în Timișoara și vor altceva, mai sunt tinerii însurăței care primesc ca și cadou de nuntă un astfel de zbor sau își fac singuri un astfel de cadou. Mai sunt și persoanele care vor o cerere în căsătorie ieșită din comun, altceva decât o masă la un restaurant sau o plimbare în parc. Avem cam cinci, șase cereri în căsătorie pe an în balon. Băieții sunt foarte emoționați înainte de zbor, până zice domnișoara , iar fetele sunt emoționate după ce acceptă”, a afirmat Andreea Apetrei.
Balonul cu aer cald zboară la o înălțime de aproximativ 300 de metri, pentru ca pasagerii să poată admira peisajul. După aterizare, are loc și o ceremonie de “botez” inedită, astfel că fiecare pasager devine „conte” sau „contesă”.
“După aterizare, pasagerii servesc câte un pahar cu șampanie și primesc o diplomă prin care sunt ridicați la rangul de nobili ai localității unde aterizează. Nu sunt două zboruri care să aibă aterizarea în același loc, și atunci sunt conte și contesă de Șag, de Șandra, de Becicherecu (n.r. localități din județul Timiș), depinde unde se aterizează”, afirmă Andreea Apetrei.
Firma din Timișoara oferă și zboruri de agrement cu avionul. Un zbor cu aeronava Cessna 172, care are o capacitate de trei locuri, plus un pilot, deasupra Timișoarei costă 30 de euro de persoană, durata unui zbor fiind de minim o jumătate de oră.