Știri
Uite ce inseamna fiecare simbol de pe sticla de apa imbuteliata. Cand trebuie sa iti faci griji
Inca din scoala, la orele de educatie sanitara, ni se spunea ca trebuie sa fim atenti la produsele pe care le cumparam analizand ambalajele. Acelasi lucru e valabil si cand vine vorba de apa imbuteliata. Pe sticla de apa plata sau apa minerala apar anumite simboluri pe care le descifram pentru tine, unul cate unul.
Este vorba despre PETE, HDPE, LDPE, PP, PS, V si OTHER, niste acronime care apar scrise sub triunghiurile formate din sagetute. Vezi mai jos ce inseamna fiecare din aceste simboluri.
1. PET sau PETE
Daca pe sticla de apa achizitionata apare acest simbol, inseamna ca tocmai ai in mana o sticla de plastic de unica folosinta. Ea trebuie aruncata imediat ce ai golit apa din pet deoarece, dupa un timp, elimina metale grele si alte substante care afecteaza echilibrul hormonal al adultilor. In plus, acest tip de sticla contine un tip de polietilen cancerigen.
2. HDP sau HDPE
Daca pe sticla de plastic cumparata apare acest simbol, ai mare noroc! Este plasticul de cea mai buna calitate pe care ai pus mana. Nu elimina substante chimice nici dupa o luna de la deschiderea sticlei, deci poate fi refolosit oricand daca ti s-a terminat apa. HDPE-ul se foloseste nu numai la consumul de apa, acest simbol apare deseori la sticlele de lapte sau ulei.
3. PVC sau 3V
Acest tip de plastic elimina doua substante toxice care pot afecta hormonii. PVC-ul este un plastic flexibil care se foloseste indeosebi pentru pastrarea uleiurilor sau la jucariile pentru copii.
Scapa de reumatism si alte boli folosind camfor!
Cum sa iti faci apa de gura acasa. Scapa de placa bacteriana cu acest remediu!
4. LDPE
Acest tip de plastic nu se foloseste in prelucrarea sticlelor, insa este prezent in fabricarea pungilor din comert si a altor produse de acest tip precum caserolele sau paharele de unica folosinta. Este un plastic inofensiv.
5. PP
Este acel tip de plastic folosit pentru pastrarea sosurilor sau uleiurilor. Daca pe sticla ta de suc, lapte sau apa apare acest simbol, nu vei pati nimic. Compozitia acestui plastic tine la distanta substantele toxice si grasimile de tot felul.
6. PS
PS-ul elimina anumite substante cancerigene si se foloseste adesea la paharele speciale pentru cafea sau la caserolele cu mancare gatita din comert. Polistirenul este un material ieftin, lejer si destul de maleabil si poate intra si in compozitia sticlelor de apa imbuteliata.
7. PC (plastic comun)
PC vine de la policarbonati sau alte plasticuri. Este cel mai periculos tip de plastic pentru sanatatea ta, asa ca evita-l cu orice pret atunci cand iti cumperi apa. Este folosit in special la fabricarea sticlelor pentru energizante.