Știri
Rezultate BAC 2018. Câți elevi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului
Rezultate BAC 2018. Ministerul Educației a anunțat că doar 75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului.
„Vineri, 25 mai 2018, au fost afişate rezultatele obţinute de candidaţii înscrişi la sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.
De asemenea, au susţinut examenul şi trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA. Din totalul celor 127 candidaţi prezenţi, 96 au promovat, reprezentând 75,59%„, afirmă sursa citată.
Cele mai multe medii obţinute, respectiv 33, au fost între 9 şi 9.99, iar alte 24 de medii au fost între 8 şi 8.99.
Medii între 7 şi 7.99 au luat 22 de candidaţi, iar între 6 şi 6.99, 16 dintre absolvenţii de liceu prezenţi.
La această sesiune, un singur candidat a promovat cu media 10.
Te-ar putea intersa și: BAC 2018: Anunț important pentru elevi! O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat
Bacalaureat 2018 – O noua probă ar putea fi introdusă la bacalaureat. La câțiva an de la eliminarea dintre probele de Bacalaureat, o nouă probă ar putea reveni pentru elevii care susțin examenul de maturitate.
Astfel, o nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă în examenul național de Bacalaureat. Este vorba despre proba de Educație Fizică și Sport. Iar inițiatorii proiectului cred că în acest fel va crește nivelul de sănătate a tinerilor.
„Evaluarea competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport”. Așa sună definiția pe care Puterea a dat-o noii probe pe care vor să o introducă în examenul de Bacalaureat.
Propunerea a fost deja înaintată Parlamentului, iar în proiect este invocat faptul că, din anul 2016, 1 din 3 tineri nu face sport, iar 9 din 10 petrec opt ore pe zi în fața televizorului, pe internet sau cu jocurile video.
Inițiatorii proiectului mai spun că lipsa sportului omoară la fel de multe persoane ca și fumatul. 1 din 10 decese premature sunt cauzate de sedentarism, potrivit unor studii.
„Programa încărcată și numărul de ore crescut pentru disciplinele teoretice determină elevii și tinerii să acorde din ce în ce mai mult timp activităților de studiu și foarte puțin sau deloc mișcării și sportului.
Elevii, mai preocupați de discipline ca matematica și limba română
Efortul intelectual al elevilor și studenților nu este completat cu activități sportive la nivel de unitate de învățământ prin care aceștia să își pună în mișcare mușchii și corpul. Citește continuarea AICI.