Connect with us

Curs valutar

Curs valutar BNR 12 aprilie 2021. Scădere importantă pentru moneda euro

Banca Națională a României publică în fiecare săptămână, de luni până vineri, cursul valutar care conține cotațiile celor mai importante monede ale lumii. Vorbim despre euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian.

Primul curs valutar al săptămânii – 12 aprilie 2021

Cursul valutar va fi publicat la ora 13.00, iar Huff.ro va actualiza datele în timp real. Stați aici ca să aflați care sunt cotațiile monedelor. La ultimul curs de săptămâna trecută (vineri, 9 aprilie), doar francul elvețian a crescut. Euro, dolarul și lira au înregistrat scăderi răsunătoare.

Curs valutar euro

1 euro = 4.9205 Lei
După câteva creșteri uriașe care au dus la depășirea pragului psihologic de 4,90 lei, euro s-a menținut la acest nivel, însă a mai fluctuat, ajungând de la 4.9117 la 4.9228, după care a coborât la 4.9212 lei.

Curs valutar dolarul american

1 dolar american = 4.1335 Lei
Dolarul american a scăzut la cursul valutar de vineri, când a fost cotat la 4.1382 lei. Cea mai mare valoare înregistrată de dolar în ultima săptămână a fost 4.1871 lei.

Curs valutar lira sterlină

1 liră sterlină = 5.6802 Lei
Din 5 aprilie și până pe 9 aprilie, când a fost afișat ultimul curs valutar al săptămânii trecute, lira sterlină a tot scăzut, ajungând la 5.6712 lei.

Curs valutar francul elvețian

1 franc elevețian = 4.4728 Lei

Francul elvețian a urcat la 4.4671 lei la cursul valutar din 9 aprilie, după o serie de creșteri succesive. Cea mai mică valoare a fost înregistrată pe 1 aprilie, când 1 franc a costat 4.4216 lei.

Prețurile mondiale ale alimentelor continuă să crească

Specialiștii atrag atenția asupra creșterii prețurilor la alimente, o tendință care stimulează inflația și afectează consumatorii din întreaga lume.

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat în luna martie 2021 cea de-a zecea lună consecutivă de creştere, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Creşterea din ultima lună a fost generată în primul rând de avansul preţurilor la uleiuri vegetale, ca urmare a unei cereri puternice şi al unor stocuri reduse, susţine economistul şef al FAO.

Pe de altă parte, preţurile la cereale au scăzut cu 1,8% ca urmare a perspectivelor favorabile cu privire la recoltele din 2021, iar preţurile la zahăr au scăzut cu 4%, pe fondul perspectivelor unor exporturi consistente din India.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top