Connect with us
Curs valutar BNR 4 martie 2021. Cât de tare mai urcă euro

Curs valutar

Curs valutar BNR 4 martie 2021. Creștere explozivă a monedei euro

BNR publică joi, 4 martie, cursul valutar cu date despre moneda unică europeană euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian. Cursul va fi afișat în jurul orelor 13.00 și rămâne valabil până a doua zi la aceeași oră.

Curs valutar BNR din 4 martie 2021

Vedem astăzi cât de tare mai crește moneda euro, după ce, în ultimele zile a înregistrat o evoluție pozitivă fulminantă. În fiecare zi, de luni până vineri, Banca Națională a României actualizează datele cu privire la cele mai importante monede ale lumii. Huff.ro actualizează aceste date în timp real.

Curs valutar BNR pentru Euro

1 euro = 4.8784 Lei
Euro a urcat încredibil în ultimele zile, atingând un maxim istoric de 4.8768 lei. A urcat progresiv și sunt șanse mari să continue să crească, ori să crească brusc așa cum s-a mai întâmplat.

Curs valutar BNR pentru Dolarul american

1 dolar american = 4.0503 Lei
Spre deosebire de euro, evoluția dolarului a fost imprevizibilă, cu urcușuri și coborâșuri. La cel mai recent curs valutar, dolarul american a fost cotat la 4.0341 lei.

Curs valutar BNR pentru Lira sterlină

o liră sterlină = 5.6437 Lei
Și lira sterlină a avut o evoluție imprevizibilă, dar a reușit să urce puțin la cursul valutar de miercuri, când a fost cotată la 5.6412 lei.

Curs valutar BNR pentru Francul elvețian

un franc elvețian = 4.3880 Lei.

Francul elvețian este în cădere liberă. A ajuns să coste 4.4048 lei, după ce pe 23 februarie a fost cotat la 4.4579 lei. Cea mai mică valoare a francului elvețian, din ultima săptămână, a fost 4.4025 lei.

A scăzut PIB-ul României

În anul pandemiei, PIB-ul României a scăzut cu 3,9% în comparație cu anul 2019. Deși în trimestrul 2 a fost înregistrată o scădere de 12%, aceasta a fost recuperată în ultimele două trimestre ale anului. La nivelul Uniunii Europene, contracția economiei românești este printre cele mai mici.

„Estimările semnal precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă”, potrivit unui comunicat al INS.

PIB-ul (Produsul Intern Brut) este suma cheltuielilor pentru consum a gospodăriilor private și a organizațiilor private non-profit, a cheltuielilor brute pentru investiții, a cheltuielilor statului, a investițiilor în scopul depozitării ca și câștigurile din export din care se scad cheltuielile pentru importuri.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top