Connect with us
Curs Valutar BNR 6 octombrie 2020. Euro este în continuă creștere

Curs valutar

Curs Valutar BNR 6 octombrie 2020. Euro a crescut marți

Curs Valutar BNR 6 octombrie – ce se întâmplă cu moneda Euro astăzi. Specialiștii spun că urmează o perioadă de creștere pentru moneda europeană. Asta înseamnă că leul se devalorizează, iar românii care au rate, chirii și alte plăți în euro vor plăti mai mult.

Huff.ro te anunță, ca în fiecare zi, cursul valutar 6 octombrie, după ce BNR îl publică pe site-ul oficial. Banca Națională a României anunță valorile principalelor monede internaționale în raport cu leul românesc în fiecare zi la ora 11:00.

Până atunci, putem să analizăm cursul interbancar, publicat zilnic, dimineața.

Curs Valutar 6 octombrie – curs interbancar

Pentru astăzi cursul valutar interbancar preconizează creșterea Euro, care ar ajunge marți la cotațiile publicate de BNR vineri. Rămâne de văzut care este impactul acestei creșteri asupra cheltuielilor românilor.

Curs Valutar BNR 6 octombrie. Euro crește și azi

Ieri, cursul valutar BNR 5 octombrie anunța o ușoară scădere a monedei euro, cu totul că analiștii economici spun că în această săptămână, moneda euro va reveni din nou pe o pantă ascendentă.

Curs BNR 6 octombrie euro – 4,8742 lei

Ieri, moneda euro a costat 4,8695 lei

Curs BNR 6 octombrie dolar american – 4,1366 lei

Ieri, 5 octombrie, dolarul american a fost cotat la 4,1414 lei

Curs BNR 5 octombrie liră sterlină – 5,3722 lei

Luni, lira sterlină a costat 4,5226 lei.

Curs BNR 6 octombrie franc elvețian – 4,5234 lei

Francul elvețian a ajuns ieri, 5 octombrie, la 5,3661 lei.

Cât costă aurul pe 6 octombrie

Marți, un gram de aur costa 254,5129 lei.

Luni, gramul de aur se devalorizase ușor față de ziua de vineri, ajungând la 253,1042 de lei, de la 255,1535 lei.

Curs Valutar BNR pentru toate monedele de circulație internațională

Viceguvernator BNR, Leonardo Badea a declarat că, în contextul crizei mondiale pe care o resimțim, economia românească depinde și de evoluția mediului extern, în special ale economiilor europene. Badea a mai zis că România ar avea nevoie de un proiect naţional pentru menţinerea ratingului de ţară şi aprecierea din partea instituţiilor internaţionale.

„Există, în continuare, un nivel ridicat de incertitudine în ceea ce priveşte dezvoltarea crizei sanitare şi crizei economice. Din această perspectivă credem că şi în România este valabilă o concluzie similară celei rezultate din evaluarea Băncii Centrale Europene, publicată în urmă cu doar câteva zile, care arăta că există temeri clare de redresare economică, dar cu toate acestea incertitudinea privind evoluţiile pandemice şi modul în care această evoluţie va fi redusă este foarte mare. În funcţie de evoluţiile economiei româneşti şi ale mediului extern, în special al economiilor europene, Banca Naţională este pregătită să acţioneze suplimentar în mod adecvat ţinând seama de conjunctura macro-economică şi evoluţia anticipată a inflaţiei”, a afirmat Badea.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top