Connect with us
ANAF aruncă BOMBA pentru persoanele fară loc de muncă și venituri

Economic

ANAF aruncă BOMBA pentru persoanele fară loc de muncă și venituri

ANAF îi avertizează pe românii care nu au venituri, dar și pe cei care au ignorat depunerea Declarației Unice la sediile instituției cu faptul că vor plăti spitalizarea, în cazul în care vor ajunge la medici, și suma de 1.248 de lei. Agenția Națională de Administrare Fiscală nu îi mai iartă pe cei care nu se interesează de dările lor la stat.

ANAF le dă ultimatum românilor care nu depun Declarația Unică

Pentru a se asigura în sistemul public de sănătate, românii care nu au depus Declarația Unică și cei care nu au venituri trebuie să plătească suma de 1.248 de lei.

Persoanele care nu au venituri înregistrate conform cărții de muncă devin asigurate medical din clipa în care depun Declarația Unică la oricare din sediul ANAF din localitatea de domiciliu.

ANAF le dă un ultimatum românilor, pe care îi roagă să depună aceste Declarații Unice.

Agenția din cadrul Ministerului Finanțelor îi avertizează că, într-o situație medicală dificilă, ar putea rămâne fără nici cea mai mică asigurare, iar internările vor fi plătite în totalitate de persoanele fizice neînregistrate cu plata la zi în sistemul public de sănătate.

Spitalizarea nu va fi asigurată de stat pentru cei care nu își plătesc contribuțiile

ANAF le dă ultimatum românilor care nu depun Declarația Unică

ANAF le dă ultimatum românilor care nu depun Declarația Unică

Cetățenii pot depune această declarație la orice ghișeu ANAF, în funcție de orarul afișat de instituție, dar și online, pe platforma agenției denumită Spațiu Privat Virtual. Persoanele fizice se pot asigura în sistemul de sănătate și au dreptul la pachetul de bază. În caz contrar, vor plăti echivalentul a 6 salarii minime brute pe țară.

“Rugăm contribuabilii persoane fizice fără venituri să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a nu ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de asigurare socială de sănătate şi să nu fie asiguraţi, respectiv persoanele care se internează în spital, deoarece subliniem încă o dată că persoanele fără venituri sunt asigurate la sănătate de la dată depunerii Declaraţiei Unice, iar pentru perioada de la internare şi până la dată depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare”, transmite ANAF, notează adevărul.ro.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top