Connect with us
Anunț pentru toți cei care au cont la bancă! ANAF a spus ce trebuie să știe românii

Economic

Anunț pentru toți cei care au cont la bancă! ANAF a spus ce trebuie să știe românii

Autentificarea, necesară la înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, se realizează în mediul electronic pe baza unor documente, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală într-un comunicat. Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, direct din site-ul www.anaf.ro, este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24. Astfel, este bine să utilizați SPV pentru ca nu cumva să vă treziți cu poprire pe conturi, dacă nu v-ați plătit datoriile către ANAF.

„Spaţiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu. Contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care deţin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV”, precizează reprezentanţii ANAF.

Potrivit acestora, persoanele fizice care nu deţin un certificat digital calificat pot solicita înregistrarea şi pe bază de nume de utilizator şi parolă. Acestea, pentru a se înregistra în Spaţiul Privat Virtual, fără a mai fi necesară deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea să se realizeze în mediul electronic, în baza unor documente emise de Ministerul Finanţelor Publice şi/sau ANAF.

Aprobarea înrolării în mediul electronic în Spaţiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator şi parolă, se realizează prin identificarea cu numerele atribuite următoarelor documente: decizie de impunere – emisă începând cu anul 2013 sau decizie referitoare la obligaţii de plată accesorii – emisă începând cu anul 2013, sau somaţie – emisă începând cu data de 1 aprilie 2015, şi numărul scrisorii primită în anul 2018 de la Ministerul Finanţelor Publice, referitoare la înrolarea în acest serviciu.

Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2020, pentru persoanele fizice care au primit de la ANAF o Somaţie emisă începând cu data de 1 aprilie 2015, aprobarea înregistrării în SPV se realizează cu uşurinţă în mediul electronic, transmite Agerpres.

În acest sens, este necesar ca la momentul completării formularului web de înregistrare, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, în câmpul „Tipul de aprobare”, persoanele fizice, care deţin o somaţie/o decizie de impunere/o decizie referitoare la obligaţii de plată accesorii, selectează opţiunea „Verificare număr document”, iar câmpul „Număr document” să fie completat cu numărul documentului.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top