Connect with us
Cursul BNR din 24 mai: Ce cotații a anunțat Banca Națională. ROBOR urcă din nou

Economic

Cursul BNR din 24 mai: Ce cotații a anunțat Banca Națională. ROBOR urcă din nou

Curs BNR 24 mai: Banca Națională a României a anunțat cotațiile valabile azi, joi, pentru euro, dolar, franc elvețian și celelate valute. De asemenea, a fost anunțată o nouă creștere a indicelui ROBOR.

Un euro a fost cotat la 4,62 Ron, iar un dolar la 3,94 Ron. Lira sterlina este cotata la 5, 28 lei, iar francul elvețian la 3,97 lei.

Curs BNR 24 mai: ROBOR urcă

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a continuat să crească pe piaţa interbancară, ajungând, joi, la 2,79% pe an, de la nivelul de 2,77% pe an consemnat miercuri, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare mai mare a fost înregistrată pe 14 octombrie 2014, respectiv 2,89% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut, indicatorul era la 0,91% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta „a sărit” la 2,92%, de la 2,89% pe an. De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut cu 0,4 puncte procentuale, la 2,98% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a urcat la 3,03% pe an, de la 3,01% pe an, miercuri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top