Connect with us
Gigant prezent și în România angajează sute de mii de oameni și majorează salarii

Economic

Gigant prezent și în România angajează sute de mii de oameni și majorează salarii

Retailerul online Amazon a anunţat luni că va angaja alte 75.000 de persoane, pentru posturi pornind de la angajaţi pentru depozite şi până la şoferi pentru efectuarea livrărilor, datorită cererii puternice a comenzilor online în perioada pandemiei de coronavirus.

Aceste angajări noi se adaugă altor 100.000 de locuri de muncă create recent de companie, transmite Reuters, preluată de News.ro.

În condiţiile în care cumpărătorii golesc rafturile magazinelor de teama unor carantine de lungă durată sau a deficitelor de produse, companiile încearcă să menţină stocurile de alimente şi produse pentru sănătate şi să aibă angajaţi disponibili pentru activităţile din magazine sau pentru livrări.

Gigantul de comerţ electronic are sarcina dificilă de a angaja mai mulţi oameni într-o perioadă în care se înmulţesc apelurile să îşi închidă depozitele.

Compania, care a raportat cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor săi din depozite şi s-a confruntat cu mai multe demonstraţii, a anunţat că va verifica temperatura angajaţilor şi va distribui măşti de protecţie pentru angajaţii din toate depozitele din Statele Unite şi Europa.

Unii oficiali aleşi au cerut Amazon să închidă depozite. Dar, în condiţiile în care ratele şomajului cresc la niveluri record, Amazon are nevoie să îşi acopere deficitul de personal. Pentru a atrage noi angajaţi, compania a anunţat că va suplimenta cu 2 dolari salariul minim de 15 dolari pe oră al angajaţilor din SUA, pe parcursul lunii aprilie.

Compania a anunţat luni că a ocupat toate cele 100.000 de posturi noi anunţate anterior şi că noile locuri de muncă se vor adăuga acestora.

Amazon anticipează că va cheltui peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial pentru majorarea salariilor angajaţilor în timpul pandemiei, peste suma de 350 de milioane de dolari estimată anterior.

”Ştim că mulţi oameni au fost afectaţi economic, în urma pierderii sau suspendării posturilor din sectorul ospitalităţii, restaurantelor şi călătoriilor în această criză şi aşteptăm pe cei rămaşi fără locuri de muncă să ni se alăture la Amazon până când lucrurile revin la normal şi fostul lor angajator poate să îi primească înapoi”, a anunţat compania într-o postare pe blog.

Forţa de muncă a Amazon fluctuează în funcţie de sezon, în perioada sărbătorilor de iarnă ajungând la 798.000 de angajaţi full-time şi part-time. Recent, compania a anunţat că angajează 100.000 de persoane, pe fondul pandemiei.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top