Connect with us
Premii de la stat pentru firme! Ministerul Finanțelor a stabilit lista de bonificații

Economic

Premii de la stat pentru firme! Ministerul Finanțelor a stabilit lista de bonificații

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat un nou stimul pentru firmele care își plătesc taxele. Astfel, Teodorovici vrea ca firmele care se conformează voluntar și care și-au plătit la timp obligațiile în ultimii trei ani să primească o bonificație din partea ministerului. Anunțul a fost făcut de ministru în cadrul unor discuții pe care le-a avut la Consiliul Economic și Social.

Eugen Teodorovici vrea să premieze firmele care sunt cu taxele la zi

Citește și: Se dau bani de la stat pentru bone! Cum faci sa primesti 710 lei lunar

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că „pe partea cealaltă am avut o restructurare financiară, așa că e normal ca și pe partea cealaltă să propunem un stimul, că așa e corect. Propunerea noastră e să creem prin Codul de procedură fiscală un mecanism general care spune că se pot acorda bonificații de până la 5% din cuantumul impozitului sau taxei respective, lunar”.

Potrivit ministrului Finanțelor, deducerea se aplică doar dacă îți transferi 100% contribuțiile către stat, “să fim siguri că acele contribuții se transferă către cele 2 bugete”, a spus Teodorovici, în cadrul Consiliului Economic și Social.

Eugen Teodorovici, măsuri de simplificare a birocrației în cadrul Ministerului Finanțelor

Nu a fost însă prima măsură luată de Teodorovici în ultima perioadă. Ministrul Finanțelor a venit cu mai multe măsuri pentru a ușura viața contribuabililor, dar și a firmelor care trebuia să își plătească taxele. Una dintre aceste măsuri a fost îmbunătățirea Spațiului Public Virtual, acolo unde s-a încercat optimizarea programului pentru ușurarea misiunii plătitorului de taxe.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top