Connect with us
Creșterea alocațiilor în 2021. Vor fi sau nu dublate alocațiile copiilor

Economic

Creșterea alocațiilor în 2021. Vor fi sau nu dublate alocațiile copiilor

Creșterea alocațiilor este unul dintre cele mai fierbinți subiecte din 2021. Românii vor să știe ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor în acest an, iar cel care a făcut declarații de ultimă oră despre acest subiect este Ludovic Orban. Fostul premier al României a făcut referire și la amendamentul PSD la bugetul pentru anul 2021.

Creșterea alocațiilor în 2021. Ludovic Orban face clarificări

Ludovic Orban a declarat că există un angajament al Partidului Național Liberal, conform legii adoptate în 2019, de a dubla alocația, dar etapizat. Precizările lui au venit în contextul în care a anunțat depunerea unui amendament la bugetul pe 2021 privind creșterea alocațiilor pentru copii.

Fostul premier al României a fost întrebat dacă va susține acest amendament, Orban a amintit de angajamentul PNL conform legii adoptate în 2019, de a dubla alocația, dar în câteva etape. Cel mai probabil, majorarea alocațiilor nu se va face în următoarea perioadă. Majoritatea parlamentară va respinge demersul PSD.

„Ştiţi foarte bine poziţia noastră pe care am prezentat-o încă din momentul în care PSD a impus o nouă dublare a alocaţiilor, după dublarea alocaţiilor din 2019.Din 2005 până astăzi, dublarea alocaţiilor sau creşterea alocaţiilor a fost decisă în special de PNL şi două creşteri ale alocaţiilor pentru copii au fost impuse de PNL din opoziţie. Am spus că există un angajament al nostru de a dubla alocaţia, conform legii adoptate în 2019, etapizat.Şi de altfel a mai crescut anul acesta cu încă 20%, o cincime din creşterea care fusese prevăzută de la data de 1 ianuarie”, a spus Orban, potrivit Știripesurse.

Amendament PSD la bugetul de stat pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat a anunțat, în urmă cu câteva zile, că partidul pe care îl reprezintă va depune în Parlament amendamente la bugetul de stat pentru majorarea alocațiilor în 2021. Radu Oprea a spus că pot fi găsite resurse și pentru creșterea punctului de pensie și pentru salarii și alocații.

„Când ne raportăm la copii și pensionari ca la o cheltuială, lucrul acesta este greșit. Când schimbăm prioritățile și ne uităm la oameni vom găsi și bani”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a ajuns în Parlament pentru dezbatere și aprobare. Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună lunea viitoare, de la ora 16,00, pentru dezbaterea bugetului, votul final fiind programat marţi, 2 martie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top