Connect with us

Economic

Veste ȘOC despre PENSII! E grav!

Guvernul României i-a șocat pe pensionari. Este vorba, din nou, despre pilonul II de pensii. Executivul vrea să mute o parte din contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii către Pilonul I.

Veste șoc despre pensii

Diminuarea contribuției la Pilonul II este cauzată de randamentul redus, notează Capital.ro, care citează Mediafax.

Ministerul de Finanțe a analizat randamentul celor doi piloni și a ajuns la concluzia că randamentul fondurilor de pensii private obligatorii este mai scăzut decât randamentul celor de la Pilonul I.

CITEȘTE ȘI: Se schimbă legea! Ministrul Muncii a explicat ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Lia Olguța Vasilescu anunță noi modificări la PENSII! Se întâmplă din luna octombrie!

În procente, ar fi vorba de 2-3% din contribuția la Pilonul II. Această decizie va fi pusă în aplicate printr-o ordonanță de urgență (OUG) în două săptămâni, spun numeroși analiști.

În presă au apărut, în această săptămână, informaţii potrivit cărora ministerul Finanţelor ar intenţiona să diminueze de la 5,1% la 2,5% contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

2 Comments

2 Comments

  1. S. Zissu

    2017-08-31T17:39:06+03:00 at 17:39

    Guvernul a abrogat legia pensiilor pe piloni subrezi. Nu avem mai multi bani este o varianta adevarata, dar intrebarea este dece nu avem?. Raspunsul este foarte simplu: din moment ce ministerul finantelor cu ajutorul autoritatilor nu incaseaza dobanzile necesare care se cuvin statului si fiecare cauta sa lucreze la negru fara impozite, nemaivorbind de cei mari industriasi, comercianti, speculanti si altii de acest gen care profita dupa statul roman fara sa plateasca impozite si dispar peste noapte cu sute de milioane de Euro, sa nu ne mire faptul ca avem prea putini bani pentru pentru pensionari si desvoltarea tarii. Dece pot face alte multe tari din Europa fara resursele naturale si bratele de munca care le Romania, dar totusi care satisface cerintile unui stat in drept?
    .

  2. olescu marin

    2017-08-30T11:03:22+03:00 at 11:03

    ce dracu va invariti dupa cires , incapabililor, cum sa dai o pensie egala cu unu care a muncit, unuia care nu a muncit, de aicea toata sarabanda de nu avem bani la pensie, cum e posibil,decat la noi , romani, sunt cei mai tari in a face pe prostu si a prosti lumea , ca nu va ajunge , prosti care va voteaza mai luati si alti prosti, care va voteaza pe bani, acum ii cautati pe aia din 2009, da la voi nu va uitati, scoatem gunoiu din ochi , dar la voi este o padure in ochi, si va faceti ca nu vedeti, tot guvernu este plin numai cu incapabili8, cu prosti ce mai in colo si in coa, uitativa la economie, la invatamant, la externe, la mediu, la afaceri europene care sa aduca bani europeni, la tot , toti sunt niste neica nimeni, nu le face pielea doua parale, si il numim guvern, ha ,ha ha , de cacat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top