Connect with us
Eurovision 2019. Când are loc finala Selecției Naționale

Știri

Eurovision 2019. Când are loc finala Selecției Naționale

Artişti consacraţi sau debutanţi, din România şi din străinătate, au răspuns provocării lansate de TVR pentru participarea la Eurovision 2019.

Timp de o lună de zile, compozitorii au înscris în competiţie un număr impresionant de piese – 126, cu 70% mai multe decât la ediţia precedentă. Materialele au fost transmise exclusiv online, o premieră în istoria participării României la concurs.

Joi, 20 decembrie, vom afla semifinaliştii Selecţiei Naţionale.

Sub sloganul „Împlineşte visul!”, echipa Eurovision România a dat start înscrierilor pe 9 noiembrie, urmând ca, în următoarele zile, juriul de preselecţie să aleagă cel mult 24 de piese pentru etapele următoare ale Selecţiei Naţionale.

Regizori muzicali, oameni de radio, de televiziune şi alţi specialişti vor asculta cele 126 de piese înscrise, urmând să decidă care vor intra în Selecţia Naţională.

Conform calendarului pentru desfăşurarea selecţiei, urmează:

* Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018;
* Etapa semifinalelor, care va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019;
* Etapa finală.

Marea Finală va avea loc în Bucureşti, în luna februarie, când vom afla reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2019.

Eurovision 2019. Cum se desfășoară Selecția Națională

În premieră, Selecţia Naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional, pentru finala competiţiei.

O altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision.

În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

În ultima fază a Selecţiei Naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectatori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa „Goodbye”. Melodia nu a ajuns în finală.

Citește și: Israel A câștigat Eurovision 2018 – Voturile publicului și juriului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top